Похарчили 11 500 лева, един собственик не искал да плати
 Собственици на апартаменти в жилищен блок в Кърджали показаха завидна задружност и „гражданска общество” и законово принудиха съсед да си плати дължимото за ремонт на покрива. Първият по рода си подобен казус в Източните Родопи премина през две съдебни инстанции, разкриха за 24rodopi.com запознати със случая юристи. Окончателното решение на окръжните магистрати пък гласи „Съседът трябва да плати!”.
Делото било заведено от Етажна собственост в жилищна сграда в областния център, представлявана от домоуправителя. След общо събрание, собствениците решили да предприемат спешен ремонт на покривната конструкция заради течове в апартаментите на осмия етаж. За целта събрали пари, наели и майстори, с които сключили договор. Ремонтът бил извършен за стойност от 11 500 лева. Всичко било заплатено, с изключение на един от съседите, притежаващ два апартамента във входа. Той отказал да даде своята част, а от Етажната собственост завели дело.
След съдебни битки на две инстанции, в крайна сметка некоректният комшия бе осъден да плати дължимото в размер на 105 лева, ведно с лихвата. Заради упоритостта си „Ремонтирайте, но пари не давам”, съседът С.Б. ще трябва да плати и разноските в размер на 300 лева.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/2/18 17:02

    Съдът е постъпил правилно. При коректни хора, трябва да има коректни взаимоотношения. Един за всички, всички за един. Но, в нашата цивилизация има толкова не добронамерени, алчни да кърпят от всички и от всякъде нещичко нищожества, блъскащи се да стават влиятелни в блоковете маскари. Разкрачени калинки, които нямат нито морал, нито срам, не могат да си пазят учкурите свикнали да живеят на гърба на хората, се правят на интересни. Тогава ти става криво. Подобни хи-хи-михита отвращават хората.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/2/18 18:03

    Малко му е на БОКЛУКА

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/2/18 19:04

    Ха такава.Хората ако се замислят малко ще разберат че човек вече може да те осъди за абсолютно всичко.Много закони има....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/2/18 06:31

    КОЙ Е ТОЗИ БОКЛУК,ДАЙТЕ ИНФО.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/2/18 08:40

    Да така е.Живеяю в този блок и изказвам адмирациите си към домоуправителката,защото през целия период към нея бяха насочени много обиди /от негови приятели/,но тя не се предаде и устоя на простотията на тези хора.И сега следват още две дела заради още двама нередовни платци.И тях ще спечелим,защото имаме добри съдии в нашата съдебна палата.Благодарим.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/2/18 11:46

    Има домоуправители които крадат тях какво ще ги правим?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/2/18 11:46

    Има домоуправители които крадат тях какво ще ги правим?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/2/18 12:00

    То за тез пари с злато ли покрихте покрива....

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/2/18 13:03

    Тези домоуправители които крадат какво ще ги правим? Те не си знаят задълженията.Само искат пари и като ги попиташ какво е направил с парите отговора е не давам ОТЧЕТ.... А искам да знам къде са парите които съм дал?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/2/18 13:53

    Само така! Браво на този съдия, който е за правдата! Такива боклуци като този който не си плаща сметките всички трябва да бъдат наказани. Не може да живееш под един покрив с твоите съседи и да не си плащаш задълженията. Нека всички които са като него да си вземат поука!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/2/18 14:07

    Такива като тоя които не си плащат задълженията да си ходят на село там да живеят!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/2/18 14:36

    Браво! Това е искрен съдия, който и да е.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/2/18 14:44

    Такива като този да идат в джунглата

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/2/18 16:42

    Ами сменете си крадливите домоуправители.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен15/2/18 18:01

    При саниране на блоковете.слагаха пвц.втати.и прозорци на мазетата.питам какво стана с тях.и кой е отговорника?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен15/2/18 18:02

    При саниране на блоковете.слагаха пвц.втати.и прозорци на мазетата.питам какво стана с тях.и кой е отговорника?-железните врати и прозорци.какво стана с тях?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен16/2/18 06:00

    В дните на ПРОШКА искам да призова-СПРЕТЕ С ТАЗИ ЗЛОБА.ПРОСТЕТЕ ПРОСТЕТЕ НА СЕБЕ СИ И НА ДРУГИТЕ, САМО ТАКА ЩЕ СПАСИТЕ СЕБЕ СИ И ДРУГИТЕ.ПРАВЕТЕ ДОБРО,защото всичко се връща на този свят в пъти повече.Ако сме добри един към друг живота ни ще е много по-добър и ние ще сме по-здрави,ще се радваме на живота колкото и да е труден и изпълнен със злоба.ПРАВЕТЕ ДОБРО !!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен16/2/18 08:37

    Недей са прибира в тъмното щото дяволчетата ще ти скочат! Ще те хваним,маймуно.... Бъди на щрек

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.