„След сбирката в Бурса - бих я определил като 4-ти опит за обединение на така нар. "турски партии" в България, това механично събиране на ДПС, ДОСТ и НПСД е по-скоро „мисия невъзможна“. До 21 часа на 21 декември м. г. това обединение беше много по-възможно, отколкото на 12 февруари, ден след тази сбирка в Бурса“, каза в предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Илхан Андай от 24rodopi.com.
Той коментира провелата се на 11 февруари в Бурса конференция с участието на изселнически лидери и представители на ДПС и ДОСТ в Турция. Форумът бе иницииран от бизнесмена и почетен председател на Конфедерацията на балканските и румелийски турци Турхан Генчоглу.
На 21 декември, около 21 часа, от ДПС авансово дадоха на медиите новогодишното слово на Ахмед Доган, където той ясно каза,  че външният натиск вече се е преобразувал в усилия за помирение и обединение на всички, които са се отлепили от ДПС, че  ДПС винаги са били добронамерени и партията никога не се е карала с никого и подчерта, че ДПС има устав, който регламентира подобни ситуации. Сиреч: „Добре дошли на всички избиратели, пак под шапката на ДПС, но без тези,  които по време на кампанията за Народно събрание в началото на 2017-та година се опитваха да хвърлят на политическото бунище ДПС“, каза Андай.
Опитите за обединение на ДПС, ДОСТ и НПСД започнали на 13 ноември с посещението на депутата от Меджлиса Азиз Бабушчу в централата на ДПС. До словото на Доган всички мълчали и едва след това първи Касим Дал реагирал най-бързо и в унисон с визията на мъжкото момче в политика ясно декларирал, че ДПС не се е променило и някак как да седне на маса за обсъждане на някакво обединение, каза журналистът. Касим Дал отказал и разговор с Турхан Генчоглу при посещението му в София.
Лютви Местан видимо е пожертван след 26 март, коментира журналистът.
А това, което не се вижда, е че Ердоган и управляващата партия имат в ход нова стратегия, нов план.
„С операция „Маслинова клонка“ в Северна Сирия Ердоган хваща „националистическия дамар“. С предстоящата среща във Варна флиртура с онези турци, които искат да видят страната си в ЕС, а по последните проучвания това са 79 на сто от турците. Има и още неща в новата му стратегия, но ние да се върнем на 4-ия опит за обединение и да отбележим, механичния сбор ДПС плюс ДОСТ плюс НДПС дава едни хубави проценти догодина на Ердоган от изселническата общност“, каза Андай.
Той обаче отбеляза, че онези, които толкова силно искат това обединение, следва да посочат аргументите, истинските мотиви. И не на последно място да се извинят за това, което направиха по време на предизборната кампания.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/2/18 08:33

    Ей ако един ден не пишете за ДОСТ какво ли ще правите
    Правите безплатна реклама на ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/2/18 08:36

    Аз вчера писах, че формулата за обединение е в мен, но вие се подпичквате и не ми публикувахте коментара. За пореден път ще ви напомня, че обединение ще има след закриване на ДПС!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/2/18 11:00

    С ДПС напред,да браним нашто велико дело!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/2/18 11:13

    Родопи може ли да се изровите коя политическа организация или областен съвет е поискал това обединение
    В България като гледам писанията нито една политическа партия не е поискала това
    Това го искат май само Балгьоч които ги напсуваха на 19,05,2016г

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/2/18 11:30

    С ДПС напред да браним нашто велико имане на разбойници мафиоти ,крадци и далавераджии

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/2/18 12:15

    Bez dost do nikide

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/2/18 12:20

    Един бе, само един посочете от ДОСТ, който не е крал под шапката на ДПС. Затова партията се провали.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/2/18 12:42

    Не разбирам какво очаквате още от тази партия наречена ДПС, разложен труп който освен крадене и присвояване нищо не направиха за турците, затова бъдещето е в ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/2/18 12:43

    Шабанали си построи нова кооперация до 100 блокове. Ортаците му ремонтират джамията в София и делят парите. Вие си говорете тук за политика и бъдете роби на кюрдите в Холандия. Няма политика. Всичко и далавера.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/2/18 14:19

    Vai...eisva sha i mnoo iak shot...chashki imate li?!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/2/18 15:36

    Шабанали иска да настигне Лавел по влачене,то не бяха ТИКА,то не бяха джамии

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/2/18 19:19

    Сакалъ кечи заплатата ти секна и почна да пишеш против Шабанали

    ОтговорИзтриване
  13. zaferiyus14/2/18 08:13

    Обединението ще води до отлив на над 180 000 гласоподаватели от трите партии към ГЕРБ.
    Няма значение каква ще e формулата за Невъзможното Обединение.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.