Ако имате наложена глоба като административно нарушение в Турция, трябва да я платите на връщане на граничния пункт. В противен случай няма да ви бъде позволено да продължите с автомобила си напред към България.
Глобените в Турция водачи на МПС с българска регистрация досега минаваха границата без проблем, но това вече е история.
Административните глоби на превозни средства с чуждестранна регистрация, ще бъдат изплащани на ГКПП-тата, съобщават турските медии.
Наредбата за събиране на административни глоби, издадени на чуждестранни превозни средства влезе в сила, след като беше публикувана в „ресми газете“ (Държавен вестник).
Шофьорите, които напускаха страната през граничния пропускателен пункт „Капъкуле”, приветстваха наредбата за административните глоби, посочват медиите.
„Прилагането на тази наредба трябвало да се случи даже по-рано. Независимо от националността, всеки шофьор, който е получил глоба, трябва да си я изплати“, твърди турският водач Хасан Али, който бил интервюиран малко преди да влезе на ГКПП „Капитан Андреево“.
„Щом си глобен, ще си плащаш. Няма значение дали си българин или турчин. Ако си пристъпил закона, трябва да си платиш. Във всяка държава е така. Намирам тази наредба за много положителна”, казва Хасан Али.
Пътуващият за България Бюлент Гюзел споделя, че законите във всички държави са подобни и намира тази наредба за положителна. Гюзел, който казва, че турските граждани, които са нарушили закона в България или други държави си плащат глобите, добавя: „Както ние си плащаме на минутата глобите, които сме получили в чужбина, така и чуждестранните граждани трябва да уважават нашите закони.”
Ако в системата се появи информация за несъбрани административно-транспортни глоби по отношение на чуждестранните коли, които са дошли на граничните пунктове за напускане на страната, Министерството на митниците и търговията няма да позволи на тези автомобили да напуснат страната без заплащане на административните си глоби. Това е посочено в Наредбата.
Транспортните административни глоби, наложени на шофьорите и превозни средства с чужда регистрация, се изплащат на счетоводните звена, свързани с Министерството на финансите, и на клонове банките или пощите, упълномощени от счетоводните органи, данъчните служби и дирекция „Приходи”.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/2/18 16:39

    Изгоряхме тези, които имаме стари глоби.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/2/18 17:04

    Браво и в България трябва да се приема такъв закон!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/2/18 17:12

    Тези които имат стари глоби би трябвало да не се глобяват защото промяната на закона е от скоро

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/2/18 17:39

    За Хасан и Бюлент: Ако имаше закони в България, такива тикви като вас, които минават на червен светофар и не признават знаци, трябва да се връзват за назидание на стълба

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/2/18 18:18

    Време е и в България да се въведе това за турските граждани.Те нарушават закона редовно.Пиене, шофиране пияни, проститутки като не видели се държат.Трябва на границата да ги режат и тях.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/2/18 19:13

    ami stiga tolkova naglost... shte izpolzvash magistrali i mostove bez da plashtash ami sega na kade... s tezi troshki v kashti inachi na vrashtane aganagiiii

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/2/18 05:58

    А как може да разберем дали имаме наложени глоби преди година примерно?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/2/18 06:15

    Da go napravyat sushtoto i za tyah i zabromuncite

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/2/18 08:29

    Аз също съм бил глобяван преди 7-8 год и тогава още ми излезна глобата и сия платих на кпп то , само че тогава излизаше след 3 дена

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/2/18 10:45

    аз имам към 6000 лири yandim

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.