ЦИК препоръча да се откажем от електронното гласуване, твърди кметът на Кърджали

Електронното гласуване трябваше да бъде въведено за евроизборите през 2019 година. В доклад до парламента, който предстои да бъде разгледан от правната комисия, ЦИК обаче предлага депутатите да обсъдят възможността за отлагането му, каза кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
"Минаха вече повече от 16 години откакто България прие стратегията за електронното управление. За съжаление напредъкът ни не е никак голям и не можем да се похвалим с видими резултати", отбеляза пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Националното сдружение на общините в България и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Той подчерта, че сме тръгнали заедно с Естония да изпълняваме стратегията. В балтийската република онлайн услугите вече достигнали 90 на сто, докато в България са едва около 5%. В Естония над 25 млн. евро са отделени, а в България няма захранване на процеса.
Хасан Азис се завърна от Брюксел, където се проведоха срещи на високо равнище заедно с еврокомисаря Мария Габриел във връзка с електронното управление, посочват от телевизията.
В студиото на "България сутрин" Хасан Азис отбеляза, че по негово мнение, именно правителството на ГЕРБ вече толкова години бави развитието на въпросния процес.
"Държавата в лицето на правителството насочва вниманието единствено към държавните структури. Затова и не можем да очакваме резултати в електронното управление. Към днешна дата 272 администрации са изявили желание да използват електронния обмен на документи, а само 180 имат тази възможност", отбеляза още кметът на Кърджали.
Според него е важно да се формулират точно целите и следващите стъпки в процеса на въвеждането на електронните услуги.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Цецо Ц13/2/18 12:01

    А нещо за уличното осветление ???
    Колко мандата трябва да го чакаме????

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/2/18 13:18

    Осветлението е свързано с електрическото гласуване.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/2/18 13:37

    Този какъв е кмет или коментатор, нямам думи за такава наглост.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/2/18 14:10

    Едни листа не можете да изметете!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/2/18 16:24

    Говорете си господа говорете.За един нищожен документ трябва да пътуваме и ходим чак до София. С тази тъпа комунистическа бюрокрация за всяко нещо което може да стане онлайн/електронен начин пътуваме до София.Да не говоря когато ще си взимаш болничен от болницата поне този лист може да ти го пратят по имейл ама ......

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/2/18 16:40

    Ела да видиш пътя от зърнени до бентонита все едно миниран път кмете,счупи ли се колата ми да знаеш ти ще го изплатиш господин кмет

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/2/18 17:20

    Kmete ne se naqdohte stiga ve4e

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/2/18 08:40

    Горните драскачи са хората на кандидат кмета на Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/2/18 11:30

    Не знам кои са драскачите,но знам,че които и да са другите кандидати нямат никакви шансове пред кандидата на ДПС,ако ще да е човек на Ц.К.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/2/18 12:40

    До 11:30 Сигурно и ти си на хранилка в ДПС ,не се наядохте но има Господ един по един ви прибира голи и боси преждевременно а богатството и парите ви ядат е,,,,,,,,,,,те

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.