С фалстарт започна делото срещу сочените за каналджии, превели през границата 11 иракски бежанци. Районният съд в Кърджали прекрати производството и го върна на прокуратурата за отстраняване на допуснатите „съществени нарушения на процесуалните правила”. Същото сториха и окръжните магистрати.
Припомняме, че единадесетте мигранти бяха задържани на 30 юли м.г. в землището на кирковското село Лозенградци. Те били в бус „Ситроен”, управляван от българския гражданин Е.Р. В хода на акцията на „Гранична полиия” бяха задържани и други две лица-В.К. и А.Р., пътуващи в лек автомобил „Пежо”. Според обвинението, те били част от каналджийската група.
Всички бежанци били от град Синджар в Ирак. Шест от лицата били ненавършили 18-годишна възраст, а останалите нямали 16 години.
Нямало никакви данни за начина на извършване на престъплението от страна на тримата обвинени в каналджийство. В обвинителния акт липсвали и факти за съпричастност към превоза на бежанците на двете лица, задържани в лекия автомобил.
Не било посочено и защо това превозване е противозаконно. Липсвали също така, каквито и да било факти по отношение на единадесетте чужденци, освен че са иракски граждани, които са били превозвани, се посочва в мотивите на магистратите да върнат делото на прокуратурата.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.