Отдавна вече е в миналото един режим, който учеше всичките свои детски, юношески, работнически и други формирования на девиза „Винаги готов, винаги верен!”. След като преминахме през него, естествено намразихме и девиза, и всичко, свързано с него. Освен политическата носталгия и жертвоготовност в някои обществени кръгове по избори, друго от мотото не остана. А можеше доста ефикасно да се използва там, където „парите се берат по дърветата“, демек разбирането за Западния свят в началото на прехода. Но не би. Омразата към старите поведенчески порядки предопредели и бъдещите такива. В периода на лутането след 89-та апатията стана водеща, завистта се засили, а всичко в битието започна да се калкулира. Някои мечти катастрофираха, за други почвата стана по-плодородна. Каквото и да ни се случваше обаче, факт е, че обществото започна да се разчупва. Най-хубавото е, че младите надживяха „следосвобожденския” период на апатия. Започнаха да се ориентират овреме спрямо своите интереси и предпочитания. Схванаха концепцията на оцеляването в полето на капитализма. Всичко се крие в набора от умения и степента на тяхната усвоеност. Изкуството да разбереш какво владееш най-добре, да го развиеш до съвършенство и едва тогава да започне беритбата на облагите, а тя ще дойде неминуемо. България започна да се отърсва от химерите за плодородната демокрация. Колцина са все още хората, успели да превърнат хобитата си в професия и да направят от уменията си работодател. Но има и такива. Значи има и надежда. А и пример за отчаяните. Защото когато меракът го има и пътят бъде добре премислен, то с тапия за осми клас могат да се вадят повече пари от IT-специалист.
На трапеза и свобода наготово разчитат само робите.
24rodopi.com
Четете по темата:
„Козметичка” - 5 пъти повече пари от държавна работа и Топ 3 в професиите
3 D вежди, изкуствени мигли и… може и на изплащане

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.