Девет ученици от ЕГ „Христо Ботев" гостуваха в Ловеч и участваха за пети пореден път в Националния фестивал за авторска драматургия на английски език. Тази година те премериха сили и талант с трупи от Варна, Русе, Сливен, Смолян, Кубрат, Враца, Пловдив, Ловеч, София, Казанлък, Своге. Въпреки по-многобройното участие на групи от училища от цяла България, ботевци се представиха отговорно и защитиха вече изградените си позиции на изтъкнати театрали, пресъздаващи вълнуващи авторски пиеси на английски език.
Творбата, която кърджалийските ученици представиха на националната сцена, се нарича „Цената на славата" и има драматичен характер. Главната героиня е красиво и богато момиче, на което всички искат да приличат и за чието  внимание се борят. Но нищо не е такова каквото изглежда. Приятелите са с нея заради парите,  семейството й се разпада, а тя е нещастна. Посланието на пиесата е, да не се променяме заради другите и да не съдим за хората по външния им вид.
Идеята за пиесата е на Мария Тончева от осми клас, но всички останали участници в театралното студио се включиха активно с идеи по време на репетициите. Освен нея своя талант, както и отлично владеене на английски език на сцена разкрихаи други осмокласници от кърджалийската езикова гимназия - Онай Али, Илия Чавдаров, Елис Али, Теодора Митева, Габриела Тренева, Яна Михайлова, Петя Тончева, както и Валентина Ананиева от 9 клас.
Пиесата „Цената на славата" на ботевци получи награда за най-добро групово изпълнение.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.