„ГЕРБ не е нито пъпна връв, нито плацента на ДОСТ и всякакви анатомични сравнения, обвързващи двете партии са просто „подгряване на вчерашния обед". Те свидетелстват за политическа немощ и дефицит на аргументи", реагира областното ръководство на ГЕРБ по повод думите на зам.-председателя на ДПС Хасан Азис по време на годишното отчетно събрание на Движението в Кърджали.
„Не сме инхалатор за терапия на болни партийни структури, не приемаме да ни забъркват в лабораторни опити за срастване, всмукване и побратимяване с ДОСТ и няма да отговаряме на злоумишлени нападки с „изтекъл срок на годност" на тема назначения, снабдяване с дърва по списък и срещи на областния управител по селата в нечие присъствие. Приемаме казаното от кмета Хасан Азис пред общинските структури на ДПС като беззъба предизборна риторика, неуместна по време и силно манипулативна по смисъл. Уважаеми господа от мнозинството на местно ниво, фокусирайте се върху собствения си организационен живот, напоследък изпъстрен с трогателни обръщения към „заблудените" братя и сестри, с призиви за цялост, заедност, покаяние, осъзнаване и обединяване под знамето на ДПС. Конспиративната теория за сближаване на ГЕРБ и ДОСТ са достойни за входно ниво на обучение по криминалистика, но не и за сериозен политически анализ, поднесен от втория по ранг човек в ръководството на партията. За 11 години присъствие в региона ГЕРБ завоюва твърди позиции и доказа, че сателити не са й нужни. Винаги сме се разграничавали от ДОСТ, като продукт на семейните войни в ДПС, а единственият ни партньор и съюзник са нашите избиратели. Докато ГЕРБ бележи устойчивост, в ДПС ерозията е необратим процес. И махалото на часовника „напоследък любима метафора на г-н Азис", няма как да го спре. Ако се позовем на Фройд, в момента страхът от провал в ДПС връща носталгията към миналото и се опитва да възкреси годините, когато партията имаше монопол върху гласовете на българските мюсюлмани. За жалост, и най-добрите часовници, било то швейцарски или депесарски, нямат функцията да връщат времето назад", се посочва още в официалната позицията на Областното ръководство на ГЕРБ.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.