-Комшуууу! Чък, чък, Карадайъ гелмиш! (Съседееее! Излез, излез, Карадайъ е дошъл!)
-Карадайъ каква работа има в нашето село?
-Събрание на ДПС има.
-Аааа, демек, партията е жива!
Този диалог е воден от двама възрастни жители на кърджалийско село, които от 1990-та до 26 март 2017 година все за ДПС са гласували. Не смеят да признаят дали и на последните парламентарни избори са подкрепили любимата партия, защото продължават да се притесняват, че в последните две години някой ги наблюдава и ще ги санкционира, ако не са гласували за другата, пропагандирана като „турска“, партия.
Толкова много питания имат тези двама верни на ДПС избиратели, толкова много болка са насъбрали през тези две години, толкова много искат да бъдат чути, че искат Карадайъ лично да ги изслуша и да разкаже за тях на самия Доган. Не искат други посредници.
Отмина ли периодът, когато на изселниците и на близките им в България беше внушавано, че ДПС е враг? Защо толкова дълго партийни активисти, общински съветници и селски кметове не си правеха труда да обяснят на хората какво се случва между Анкара и ДПС? Защо животът в планината пак стана толкова труден, че младите бягат на Запад? Защо на места има селски кметове, които получават субсидии за десетки декари земи, с които уредили близките си, но реално нивите пустеят, а в същото време желаещите да развиват земеделие нямат достъп до тях?...
*
ДПС се нуждае от промяна. В парламентарната група на Движението има вредни представители, в Централното оперативно бюро има хора, които „дърпат“ партията назад, в Централния съвет процентът на тези, които основно „разкарват костюми“ от провинцията до София и обратно, е твърде нездравословен за ДПС. За „ясладжиите“, които в преидзборната кампания до обяд имитираха дейност в полза на ДПС, а следодед се натягаха на представителите на другата партия, да не говорим – пак са се хванали за знамето и трите букви, които носят облаги.
ДПС се нуждае от голяма промяна. И изненедващата поява на Мустафа Карадайъ на селските партийни събрания заслужава адмирации. Инспектирането на местните партийни активисти е необходимост – някои до такава степен са усвоили движението „стар войник“, че могат и нищо да не правят, ама на книга да излязат отличници. Разговорът с избирателите пък е жизненоважен за ДПС.
Ако Карадайъ долови защо избирателите на ДПС пак ходят с наведени глави, той ще може да представи на Ахмед Доган точния доклад, максимумът истини за случващото се в партията, епикризата! И да започне лечението.
Ако това не се случи сега, ще стане след местните избори,… след загубени общини.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Da jiva e samo disha no e na pıt da izdihne

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/3/18 09:44

    Turcin Sam ....Veche v kardjali trqbva da ima kmet ot GERB Stiga veche na dps tolkova podigravka s naroda .......nezavisimo za kakvo pitash v obshtina kardjali te oshte nesa svarshili rabotata ostai za svarshenata rabota ne sa pochnali Pak ti iskat rushvet nqmam dumi vseki si e napravil Po Edna chastna .firmichka vzimat si targove edin pravi remont na gradinite drug na uchilishtata dogramata Pak edin edinstven tarikat koyto e nay golemia Chaka komisioncheto si v djoba nqma smisal da kaja Dori imeto mu stigaa mislq trqbva da I'ma kmet ot GERB DO GODINA ayde bakalim hoshcakalin

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/3/18 09:52

    Никога повече за тези крадци и туркомразци!!!!!!!!!!!!!! Да живеят всички депесета с лидери председатели на текезесета!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/3/18 10:57

    Стига насила сте пропагандирали за агентурната партия ДПС,всички вече знаят че тя я създадена да контролира турците

    ОтговорИзтриване
  5. 24 4asa Rodopi zashto ne publikuva moite
    komentari Nima toz vestnik e na izdihvashtata partiya dps
    ot 600 000 hilyadi glasa na 250 000 glasa tova kakvo ozna4ava ?ne sim li prav?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/3/18 14:48

    Обикаля господина за гласове, но първо да каже какво хубаво направиха за електората си за 30 години.Глад, мизерия, унищожиха тютюнопроизводството, животновъдството, избягаха младите в чужбина.Останаха дерибеиите по общините и глупавия електорат, който гласува, но вече няма заблудени.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/3/18 15:01

    Аферин и Ашколсун на КАРАДАЙЪ.Това е пътят.АЛЛАХ гюч и куввет версин.ДПС го напускат готованците алчници за пара.Вижте килограмите на Бахри агата.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/3/18 16:23

    Редакция стига сте цензурирали истината за тия дерибеи и разбойници по места .И тоя до амуджата само фалове хваща ..Не може да реши едни елементарни местни организациони въпроси .Оправяйте се там казва и пашалъкът продължава вече 28г.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/3/18 17:24

    promiyanata e nay sigurnoto neshto

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/3/18 17:37

    Браво господин Карадайъ но внимавайте с общинските кметове които ги е срам от избирателите си и се самозабравят че благодарение на тях са на тези столове. Мислят само за далавери и едно Здравей не казват на избирателите. Успех и поздрави от Крумовград

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/3/18 17:38

    Браво господин Карадайъ но внимавайте с общинските кметове които ги е срам от избирателите си и се самозабравят че благодарение на тях са на тези столове. Мислят само за далавери и едно Здравей не казват на избирателите. Успех и поздрави от Крумовград

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/3/18 09:29

    ДО 13.44 СМОТАН ТУРЧИН ПРЕДАТЕЛ

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/3/18 12:45

    17.38. Много си прав. Не само при вас е така друже. Всички са така и не само кметовете. Но и председателите на общинските съвети са така. Нали вшачат какво ги дреме простолюдието. Те ще се сетят за тях след 2 години ама ще е геч.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.