„Политическото пространство е силно деформирано, безпринципно и без ясно очертани ценности. В действие е принципа “Власт на всяка цена” съчетано със “След нас и потоп“, каза зам.-председателят на ДПС
„Пъпната връв на ДОСТ е ГЕРБ. Това, което мога да заявя и то се вижда от цялото ни общество, е че ДОСТ съществува само и единствено в Кърджали...благодарение на ГЕРБ“, заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали инж. Хасан Азис по време на годишното отчетно разширено заседание на Областен съвет на ДПС. Както вече 24rodopi.com писа, за заседанието в града край Арда пристигнаха председателят на партията Мустафа Карадайъ и зам.-председателят Ахмед Ахмедов.
Хасан Азис съобщи, че се назначавали симпатизанти на ДОСТ на държавни позиции в областта. Няколко срещи са проведени между областния управител и зам.-председателя на партия ДОСТ Мехмед Ходжа, каза Хасан Азис и подчерта, че Никола Чанев ходел „на крака“ при Ходжа в село Скалище.
Кметът отбеляза още, че изпълнението на доставки на дърва ставало със съдействие на областния управител по списък, предоставен от ДОСТ. Също така масово хора без образователен цент се назначавали на работа във „В и К“.
„С мълчаливо съгласие ГЕРБ приема постоянните хвалби на ДОСТ за политиката на управляващите. Искам да кажа, че до сега не чухме категорично разграничаване на ГЕРБ от ДОСТ. Всички ние виждаме, че ДОСТ са в пълна изолация и единствената им легитимация е чрез ГЕРБ. Всичко това ни дава основание да направим извода че: Политическото пространство е силно деформирано, безпринципно и без ясно очертани ценности. В действие е принципа “Власт на всяка цена” съчетано със “След нас и потоп“, каза Хасан Азис пред присъстващите. В голямата зала на бизнесинкубатора се събраха кметове, председатели на разпоредителни органи в общините от област Кърджали, председатели на общинските структури на ДПС, народни представители, председатели на младежките структури, женски организации, членове на ДПС.
По темата „Кърджалийският прочит на реалната обществено-политическа ситуация една година след парламентарните избори през 2017 г.“, Хасан Азис заяви още:
„От организационно-структурна гледна точка можем да си направим извода че: запазихме цялостта на партийната структура във всички общини; наблюдаваме процес на осъзнаване на грешката си от страна на подведените ни традиционни избиратели на ДПС от страна на псевдодемократи и лъжепартии; все по-ярко и по-ясно очертаване на профила на ДОСТ, която преминава в орбитата на ГЕРБ, и която се оказва поредната партия, която преминава в слугинаж; наблюдаваме процес на тайно, но трайно сближаване между ГЕРБ и ДОСТ като ДОСТ в все повече се превръща в таен коз на ГЕРБ за предстоящите избори“.
Зма.-председателят на ДПС коментира и темата за изучаването на майчиния език.
„ДПС подложи на изпитание “толерантността” на управляващите с искането от Министъра на МОН за изучаването на майчин език. Този въпрос вече го коментирах и сега ще подчертая, че до момента няма воля за решаването му. Няма нито един назначен в РИО в страната на експерт по майчин език. ГЕРБ водят парадна политика на толерантност!“, каза той.
Накрая той се обърна към активистите на партията и симпатизантите с думите:
„Времето се измерва с всяко движение на махалото на часовника, с всяко тиктакане. Във времето ДПС се превърна в прецизния часовник, който отмерва края на временните явления. Политическата ни цел е да си съберем хората, един по един под знамето на ДПС, на обединението, на силата, на тези които считат толерантността, свободата и заедността за свои ценности.
Нека заявим от Кърджали:
“Братя и сестри,
Имаме нужда един от друг!
Всеки, който счита толерантността, свободата и заедността като свои ценности да бъдат част от обединението и силата, а не част от разделението и безотговорността вчера, днес и утре!“.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.