Екип на турския частен телевизионен канал „Лайн" от Бурса снима документален филм за живота на обикновените хора в община Ардино. Лентата ще бъде показана в популярното предаване „Близките ни роднини в далечината".
Продуцентът и режисьорът на предаването Сезгин Ерен и водещата Хафизе Ерен бяха в Горно Прахово и Млечино. Бяха заснети разнообразни кадри от ежедневието на обикновения гражданин. Кметовете на двете населени места дадоха интервюта, които ще се излъчат в рамките на предаването.
„Целта ни е да покажем по телевизионния екран бита и културата на Балканите, защото във всички краища на света живеят балкански изселници. По този начин те се доближават и виждат отдалеч своя роден край", заяви Сезгин Ерен. Той уточни, че досега са заснети кадри от различни населени места в общините Крумовград, Момчилград и Джебел.
Популярното предаване се осъществява с финансовата помощ на кмета на бурсенската община Османгази Мустафа Дюндар, чиито корени са от Крумовградско. Община Османгази е най–голямата от трите общини на тримилионна Бурса. В нея живеят над 1 милион души, от тях над 200 хиляди са изселници от Балканите и България.
Гюнер ШЮКРИ


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/3/18 18:38

    Научи се и ти да правиш така Гюнер, не само едно и също за депесарските кметове

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/3/18 18:47

    Ресми Мурад ги държи без вода в 21 век

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/3/18 18:47

    Освен от Бурса трябва да поканим и DW-SNN-ZDF-ARD и да видят с мизерните си доходи и пенсиии бг стадото как оцелява от днеска за утре в родината на прехваляната от Винету България която е членка на ЕС...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/3/18 19:49

    Че кой им е разрешил да снима?????

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/3/18 21:22

    gunerin soy adini buyuk harfle yazmissiniz akilli olun ilk harfi buyuk harfle baslamasi lqzim geri zekqlilar

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/3/18 21:24

    guner sukru soyadi buyuk harflerle yazili sanki unlu birisiymis gibi redaktsiqta komentiray

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/3/18 21:35

    bursenskata obstina OSMANGAZI KASSABANIN ADI KUCUK HARFLE ILCENIN ADI BUYUK HARFLE KENDINIZE GELIN CAHIL INSANLAR NE YAPTIINIZI BILIN AKO NE KOMENTIRATE UTRE SIM VIV REDAKTSIQ RODOPI ILHAN

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/3/18 08:23

    Частният фотограф е пропуснал да предложи и снимка на Ардинския кмет-нали и той е някъде от Млечинските колиби, някаква махала...Как може без общинския кмет, хайде де!...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/3/18 14:32

    ablata ot mlecino snimahte li.manekenkata.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.