„Съдебните битки, които водим от една година срещу увеличението на местните налози дадоха резултат. Всеки данъкоплатец в Кърджали ще спести по 100 лева. Тези пари бяха предвидени да им бъдат взети и най-вероятно изхарчени нецелесъобразно, както е доказала Общината с водената финансова политика". Това обяви на пресконференция пред медиите областният управител на Кърджали Никола Чанев.
Той коментира решението на Административния съд, с което бе отменено като немотивирано решението на Общинския съвет за увеличение на такса „Смет".
„Цял един сектор в Общината не успя да защити юридически тази Наредба за увеличаване на таксата за битови отпадъци. От Общината дори наеха юрист с дългогодишен опит в тази сфера, но и той не успя да се справи. Нашият съвет е да не харчат повече пари на данъкоплатците с обжалване пред Върховния съд. Мотиви за увеличаване на налога в рамките на четири изречения са несериозни. Както обявихме, ние ще продължаваме да се борим за интересите на гражданите на Кърджали", посочи Чанев.

Той припомни, че новите данъци в общината за 2017 година бяха отменени и върнати на предишни нива. Според областния управител, с последното решение на съда за такса „Смет" ще бъдат спестени общо 3 млн. лева за 2017-та и 2018-та година на 30 000 данъкоплатци в община Кърджали.
Административният съд в Кърджали предстои да вземе решение и за обжалваното от страна на Областна администрация увеличение на данъците за МПС, сгради и туристическия налог. Делото бе гледано на 21 март.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.