„Имаше отпускане в нашите редици, все пак, изпуснахме среща, която не се изигра с тима на „Сокол“ в Марково (нашите спечелиха служебно след като домакините не бяха осигурили линейка и медицинско лице на терена край Пловдив – б. р.). Предпразнично, малко не съм доволен от това, което би трябвало да изглежда нашият отбор. Можехме много повече, но все пак победата си е победа“, заяви старши треньорът на „Арда” Елин Топузаков след поредната победа на кърджалийския тим в Югоизточната Трета лига.
Припомняме, че отборът на „Арда“ (Кърджали) победи „Атлетик“ (Куклен) с 2:0 в мач от 24-ия кръг на първенството, а срещата бе предавана на живо от 24rodopi.com. Така възпитаниците на Елин Топузаков вече имат  101 гола в първенството и са най-резултатният отбор в България. „Арда“ продължава да е лидер в класирането с актив от 66 точки и голова разлика 101:6. След тази победа кърджалийци увеличиха преднината си пред най-близкия преследвач на 16 точки, „Загорец“ завърши 0:0 при гостуването си в Раковски.
„Арда“ и грубият тим на „Атлетик“ (Куклен) играха на стадион „Хасан Семерджи“ в Момчилград пред около 1000 зрители. За първи път на вратата на кърджалийци в мач от първенството застана бившият вратар на „ЦСКА“ и „Берое“ Иван Караджов.

Двубоят започна вихрено и още в 3-ата минута, символичните домакини поведоха с 1:0. След центриране в наказателното поле от Атанас Чепилов, Димитър Алексиев, който бе около бялата точка, се извиси над всички и с глава отправи точен удар, който остави безпомощен вратаря на гостите от пловдивското село Куклен Емил Данчев. В 15-та минута стражът на „Атлетик“ Емил Данчев получи травма и бе заменен от Айнур Вели.
В 18-та минута изстрел на капитана Ахмед Осман срещна напречната греда, а в 26-та минута Атанас Чепилов изскочи сам срещу Айнур Вели, но ударът му бе спасен. До края на частта футболистите на „Арда“ контролираха играта, като напълно заслужено се прибраха на почивката с един гол преднина.
Второто полувреме отново започна с натиск на „Арда“. В 50-та минута Димитър Алексиев се откъсна от защитата на ‚Атлетик“, излъга вратаря Айнур Вели, но изстрелът му срещна гредата. В 72-та минута Джихат Кямил също можеше да вкара, но ударът му отново срещна гредата. Все пак 5 минути преди края на мача Димитър Алексиев се разписа за крайното 2:0, засичайки центриране на Георги Стефанов.
 „Имаше отпускане в нашите редици, все пак, изпуснахме среща, която не се изигра с тима на „Сокол“ в Марково. Предпразнично, малко не съм доволен от това, което би трябвало да изглежда нашият отбор. Можехме много повече, но все пак победата си е победа“, заяви треньорът на „Арда” Елин Топузаков.
Наставникът на гостите от „Атлетик“  Веселин Филипов сподели, че неговите възпитаници са стояли много добре на терена, особено във фаза защита. „Не позволихме на противника да създаде много голови положения. Въпреки отсъствието на седем контузени  играчи и един наказан футболист, отборът даде всичко от себе си за „Атлетик“. Поздравявам ги за мъжката игра и себераздаването“, заяви Филипов.
В следващия кръг „Арда“ гостува на „Розова долина“ (Казанлък), мачът е на 14 април, събота, от 17 часа.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.