Кметът на кърджалийското село Рани лист успя да отвори въпрос за 5000 лева в играта „Стани богат", но „плагиати" го провалиха. Гюлтекин Файък достигна до 11-то стъпало преди върха. Кметът се зарече пред водещия Михаил Билалов, че ще изгради детска площадка за игра, ако спечели голямата награда от 100 000 лева. За съжаление обаче литературен въпрос и последният му жокер „обади се на приятел" го провалиха.
Файък трябваше да отговори кой писател обвинява публично друг в плагиатство. Изброените двойки бяха Елин Пелин-Йордан Йовков, Захари Стоянов-Иван Вазов, Дебелянов-Яворов и Друмев-Войников. Кметът на кърджалийското село започна да разсъждава за бялата лястовица и въпреки погрешните си твърдения, интуицията го насочи към правилния отговор-Пелин и Йовков. Гюлтекин обаче избра да си помогне с последния си жокер. По телефона съдействие трябваше да му окаже журналистът Красимир Ангелов, който обаче го насочи към грешния отговор - Друмев-Войников.
В крайна сметка кметът си тръгна с чек за 2 500 лева. Той успя да се справи с десет въпроса, като дори предизвика усмивката на водещия и публиката като за втора сигурна сума заяви, че „континентът Австралия може да се брои и за остров". Въпросът се отнасяше за най-големия остров на земята.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/4/18 22:25

    Нерде Гренландия нерде Австралия нерде Рани лист нерде Гюлтекин.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/4/18 07:36

    Каква помощ може да получиш от журналист ?????? Пореден пример за некадърността и непросветеността им ! Или пък е завист !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/4/18 08:53

    Гледах предаването и мога да кажа, че г-н Файък беше добър! Отговаряше логично. Насочи се към правилния отговор. Разсъжденията му трябваше да се базират на времето, в което са живяли дадените двойки-писатели. Плагиатството е продукт на комунистите и това беше логиката. Интересно ми е до кой въпрос щяха да стигнат други кметове от района!!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/4/18 11:05

    Кметът се оказа по умен и от Красимир Ангелов хо-хо , българите у кърджали много умни, умни ама се видя колко грам мозък у гънките им има. Бравос, Кмете! Засрами ги тук знаещите умници, освен да се излагат, за друго не стават. Добре, че навремето дойдоха по разпределение висшисти, да им работят и ограмотяват българите, от Враца, където гарга не каца, от Видин, от Плевен, от Хасково, от София(последните доктори прокудени от столицата, антикомунисти и тук Мир на душата им. . .) от много други градове, Смехотворно, но истината трябва да им се каже в очите и по-малко с това тяхно кърджалийско българско самочувствие, без всякакво покритие. . . Евалла, комшу, Долу Шапки Българи ! Поздрави от Щатите !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/4/18 12:13

    Не ти хареса коментара ми и не го публикува ! Значи съм прав да мисля по този начин ! Приятна работа " новинар - журналист " !

    ОтговорИзтриване
  6. Гюлтекин Файък17/4/18 17:25

    Уважаеми познати и непознати благодаря и на тия които ме поздравиха и на тия които ми завидяха.Не бих искал,да се превърна в повод на разделение,на обиди и доказване на кой кой е.Беше една игра и то Супер игра.Пожелавам тоя стол на всички желаещи.За мен беше чест и доказване на логическата ми мисъл.Никой не е застрахован от грешки и то от детински бих казал.Все пак човек не всеки ден е с книга в ръка.И още веднъж благодаря на всички ,на предаването Стани богат,БНТ,на жокерите ми.Успех на всички желаещи.Ако искаш в БНТ работите се случват.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/4/18 20:03

    08.53. Какви комунисти какви пет лева. Виж кога са родени и кога са живяли. И двамата са велики. Шапки долу. Съвет:за неуспехите и некадърността си не търсете причините другаде а в себе си.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/4/18 21:08

    11.05 Ти хапчетата изпи ли си?На такъв като тебе българите щети свалят шапка,ама като ти дойдат на погребението-ама и тогава нее сигурно.Шапки се свалят за стойностни хора,пък ти...Кметът заслужава уважение за знанията си,ама твоето изказване веднага изтри уважението към всички ви.А,компютъра ,на който се правиш на мъж-АНОНИМНО-ти го е измислил българин.Хората,дето имат глави,отдавна са му свалили щапки за това.Ма ти без шапка,щото нали си без глава........идиот.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/4/18 21:08

    11.05 Ти хапчетата изпи ли си?На такъв като тебе българите щети свалят шапка,ама като ти дойдат на погребението-ама и тогава нее сигурно.Шапки се свалят за стойностни хора,пък ти...Кметът заслужава уважение за знанията си,ама твоето изказване веднага изтри уважението към всички ви.А,компютъра ,на който се правиш на мъж-АНОНИМНО-ти го е измислил българин.Хората,дето имат глави,отдавна са му свалили щапки за това.Ма ти без шапка,щото нали си без глава........идиот.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.