Хиляди чужди работници се очаква да бъдат наети като персонал през този сезон по родното Черноморие. Недостигът на кадри и евтиния труд са основните причини хотелиери и ресторантьори да залагат граждани от други страни да са икономическия гръбнак в бранша.
4000 са били наетите граждани от третия свят на работа по Черноморието ни през миналата година. 3200 от тях са били от Украйна, останалите от Молдова, Индия и Тайланд. Очаква се техният брой да надмине дори 5000 през настоящата година. Тези цифри обяви в Кърджали министърът на туризма Николина Ангелкова.

Стотици бяха родопчаните, които всяка година избираха сезонна работа по родното море. Много от тях вече се насочиха зад граница заради ниските заплати в бранша. Това от своя страна наложи ръст във възнагражденията. С евтина работна ръка от страни извън ЕС обаче отново може да върне нивата.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/4/18 22:42

    Заради крадливото,корумпираното,некомпетентното управление на славните Калинкиииии-Суджуциииии е това нашествие от чужди работници.България която е страна членка на третополовия съюз некомпетентните управници вместо да подобрят живота на стадото си те мачкат и държат бедни и мизерни....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/4/18 07:51

    Olmaz yapmayın bu ișten hiç bir șey cıkmaz....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/4/18 08:28

    Bravo, tasi godina ste sa 40 000, ste ima i ot Ujna Afrika, Botsvana, Zimbabve, Madagaskar, Tunis, Egipet, Maroko, Kamerun turisticheski specialisti.

    ОтговорИзтриване
  4. Свирчо6/4/18 09:19

    Тази година ще наемат Германци и Англичани на работа

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/4/18 09:26

    Ниските заплати обричат този народ на геноцид тапунгери. Над милион и триста хиляди са били с пенсии до 300,00 лева и сега получават милостиня за две кокошки и 20 яйца. Скапани управници. Били ми държавен,били ми частен сектор!! Още сега, от Великден не трябва да има заплати под 1000,00 лева в цялата държава. Не едни да получават по 50000,00 лева заплати а други само 500,00 лева. И какви пенсии мислите, че ще получават тези хора? И до кога смятате да ги убивате?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/4/18 01:54

    Към редакцията:
    Ако искате ми пускайте коментара, ама какви са тия одобрени коментари на турски език?Ние все пак живеем в България и тук си имаме официален език.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.