Крумовград изживява истински икономически ренесанс след началото на мегаинвестицията на „Дънди Прешъс Металс".
Както вече писахме, наемите на жилища в родопския град гонят нива колкото тези в столицата и дори… продължават да растат заради по-високия стандарт, налаган от заплатите в компанията, която разработва златното находище на Ада тепе.
510 лева е средният наем на жилище в Крумовград. Това са данните от последния месец. Общо 62 апартамента и етажи от къщи са наети от служители на „Дънди" в Крумовград, сочи справка на компанията. За сравнение, в областния център Кърджали жилище под наем в центъра върви за 300-350 лева, а в най-големия квартал „Възрожденци"-между 150 и 300 лева.
От компанията „инжектират финансово" и местния бизнес. До момента са били сключени 37 договора с различни фирми за услуги. Тяхната обща стойност е в размер на 5 660 000 лева, отчитат от компанията.
Както вече писахме, 50% от концесионните такси на дружеството ще се възвръщат в местната хазна. За миналата година таксата е била в размер на 1,1 милиона долара. Всяка година пък „Дънди" превежда по 500 000 лева към Община Крумовград за инфраструктура, образование и здравеопазване. Компанията е сключила договор за дарение с местната Многопрофилна болница на стойност 15 000 лева.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/4/18 22:43

    80% от тези жилища са на служители на общината
    но си вкараха всичките автогол
    договорите им са за 2г но има една кауза с малки букви и пише двете страни могат с едномесечно предизвестие да прекратят договора
    Дънди вече е готов с собствените си апартаменти и след няколко месеца ще си ги настани там а жлако за големите инвестиции за домовете си
    От техномалкет и технополис благодаря за големите покупки от тези чиновници А както знаете тези две фирми са на шишко Ама какво това те са свикнали шишко да ги ......

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/4/18 22:56

    Честит рожден ден на ДОСТАДЖИИ Днес се навръшват 2 години от учредителната конференция 10,04,2016г-10,04,2018г

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/4/18 09:37

    Този ренесанс на местна почва не го усещаме,само го научаваме от медиите ,че го има при нас!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/4/18 10:07

    Кмете къде са тези пари
    Улиците ни са като след втората световна война
    Болницата през зимата не се чистят даже и стълбите на входа
    Сега му падат мазилките и други неща
    Няма нови лекари Къде са парите ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/4/18 10:10

    Наем 510лв
    Инвестиция за апартамента с изискванията на фирмата са много големи
    Инвестиция за 15-20хиляди как ще си възвърнат инвестициите като след няколко месеца в Дънди остават само тридесет работника
    Какво ще става с договорите за наем

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/4/18 18:13

    85% от договорите с местния бизнес са с Дива и Дивна, време е Кадрие- родител на служител във фирмата Дънди- да ви попари, ако вече не се е случило

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.