540 яйца боядисаха днес, на Велики четвъртък, децата от клубните форми към Общински детски комплекс в Кърджали. Ръководителката на Школата по етнография и краезнание Нели Карабашева разказа на децата за християнската традиция да се шарят яйца за Великден, за символиката на първото боядисано червено яйце и традиционната обредност на празника Възкресение Христово. С първото боядисано червено яйце  учителите натъркаха бузките и челата на всички деца за да са здрави през цялата година.
За 14-та поредна година Детски и младежки парламент и ОДК гр.Кърджали организират Благотворителна великденска инициатива. Тази година младежите нарекоха благотворителната инициатива „Великденска усмивка" и в нея с дарени яйца и козунаци се включиха различни фирми.
С дарените козунаци и боядисаните яйца младежите от Детски и младежки парламент  подготвиха над 70 великденски пакета, които днес ще раздадат по адреси на самотни възрастни хора, социално слаби семейства, в Дома за възрастни хора и Дневен център „Надежда", с пожелание за здраве и благополучие и с надеждата да има повече усмивки  за светлия християнски празник Възкресение Христово.
Община Кърджали и Общински детски комплекс канят децата и техните родители на Великденски детски празник на 8 април /неделя/ от 11 ч. в градинката пред църквата "Св.Георги Победоносец". Празникът ще започне с благословията на отец Петър.
В програмата ще участват клоуна Роко Коко, Детска вокална група "До Ре Ми" към ОДК и Стоянка Петрова от фолклорната група към НЧ „Родопски фар". Ще се проведе и  конкурс за най-здраво великденско яйце.
За всички деца присъстващи на празника ще има лакомства осигурени от Община Кърджали.





Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.