Най-непрозрачната институция в България е Регионалната дирекция по горите в Кърджали, обявиха от Програма „Достъп по информация“.
Най-прозрачна институция в страната и тази година е Община Банско, а на дъното на 567-о място е Регионална дирекция по горите - Кърджали.
Както вече 24rodopi.com писа, след серия от скандали, директорът на Регионалната дирекция на горите (РДГ) в Кърджали Юсеин Ефендиев  бе освободен от работа. Мястото на дошлия от Кирковско шеф вече зае Юлиян Русев, досегашен зам.-директор.
В периода 6 февруари – 30 март 2018 Програма „Достъп до информация“ прегледала и оценила Интернет страниците на 567 административни структури на централно и местно ниво. Били са подадени и 567 електронни заявления с искане за предоставяне на отчета по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) за 2017. Целта на проучването е да оцени как органите на властта изпълняват задълженията си по ЗДОИ и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, и как отговарят на заявления за достъп по електронен път. Нивото на прозрачност на общините през 2018 е било оценявано с точки по 122 индикатора, а на останалите институции – по 108.
Кои са „прозрачните“ отличници в Кърджали – очаквайте
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/4/18 09:37

    Най прозначно е при Янчев ядене,пиене и лъжи,а пурата майна.....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/4/18 13:12

    То и за това всичко държавно, земи, пасища и гори и реки,езера и язовири се унищожава от шайка бандити .Все едно държавата е без институции в кърджалийската област.Ако не вярват да направят проверки по общини.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/4/18 13:14

    То и за това всичко държавно, земи, пасища и гори и реки,езера и язовири се унищожава от шайка бандити .Все едно държавата е без институции в кърджалийската област.Ако не вярват да направят проверки по общини.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/4/18 15:02

    Къде ми е коментара от вчера СУДЖУК такъв??????? Или и ти си от това гнездо?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/4/18 17:41

    Ако не вярвате, елате и в Кирково да видите каква сеч се извършва.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/4/18 19:58

    Погледнете им директорите и специалистите и ще видите колко са жалки. Толкова са прозрачни, че нямат равни на себе си.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/4/18 22:34

    Коментара ви ще се покаже,след 39 дни!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.