Тримата нашенци, които бяха арестувани край Одрин през ноември м. г. при опит да прекарат нелегално у нас гюленисти, излизат от затвора, но ще могат да се върнат в България едва след като платят по 22 000 турски лири (около 9 000 лева), разкриха за 24rodopi.com одрински журналисти, които следят процеса.
Трети съд за тежки престъпления в Одрин измени мярката „задържане под стража“, наложена на 50-годишния Николай Касабов от Крумовград и кърджалийците Шабан Мурад, 43 годишен, и Гюрсел Мустафа, на 50 години, с по-лека - „парична гаранция“.
На поредното заседание по делото тримата обвиняеми, за които прокуратурата поиска до 18 години затвор, се явиха с адвокати. „Аз бегълците не ги познавам, те също не ме познават. Несправедливо бях в затвора цели 5 месеца. Името ми е опетнено“, заяви пред съда Касабов.
Шабан Мурад повтори думите си от първото заседание, че е дошъл на алъш-вериш в Одрин, а попаднал без вина в затвора. Разпитани бяха и двама полицаи, които участвали в операцията по задържането на гюленисти край одринското село Йеникадън.
Според републиканския прокурор Абдулкерим Кардаш, тримата български граждани трябва да понесат отговорност за трафик на хора и за подкрепа на терористична организация. Обвинителят посочва организацията на сочения за организатора на опита за преврат ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен - FETO. Нашенците се опитали да прекарат 6-ма членове на FETO, пише в обвинителния акт.
Делото продължава.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/4/18 09:48

    Altane i teb cakat v Odrin ,znayat vsicko vece tuka politsita te kriye, smesnik si ti

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/4/18 11:22

    naebaha gi, vzeha im parite i im udariha tekmeto.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/4/18 19:15

    Всеки в Крумовградско знае че Касабов е мръсник от класа. Просто с "честен" труд си вади хляба. Били опитали, а колко са придружили до Европа

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/4/18 22:29

    Тези 5 месеца пребиваване в Турски затвор се равнява на 50 години в Бг

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/4/18 23:19

    toya Altan niyamali koy da go proveri NAP kideste politsiyata kide e yavno ima cadir

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.