76 000 са реализираните нощувки в област Кърджали през миналата година. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова в града край Арда. Кърджали е част от 12-те дестинации в страната за културно-исторически туризъм, както и част от маршрута за винено-кулинарен туризъм заедно с Хасково и Ивайловград. Ангелкова отчете като изключителен успех голямата посещаемост на обекти в региона, като за пример даде Перперикон-станал цел на чужди туристи, особено от Франция и Великобритания.
Министърът се включи в кръгла маса на тема „Перспективи пред развитието на културно-историческия туризъм". Тя бе организирана от Асоциация по туризъм „Перперикон", в която членуват 60 хотелиери и ресторантьори от региона.
„Мисия и кауза на Асоциацията е развитието на туристическата индустрия в област Кърджали. Само туристическият сектор продава добри впечатления и чист въздух. Ние имаме всички дадености да постигнем високо ниво на удовлетвореност у туристите, които посещават региона. Кърджалийци сме гостоприемни и усмихнати, а това са част от нещата, които движат туристите до едно или друго място. Това от своя страна ще открие работни места, а откриването на едно работно място е инструментът, задвижващ всякакви икономически процеси. Туристическият отрасъл последните години открива трайни работни места. Всичи ние обаче сме зависими от националните политики, свързани с туризма в България", посочи при откриването на кръглата маса председателят на Асоциация „Перперикон" инж. Фахри Идриз.
На срещата присъстваха областният управител Никола Чанев и председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.
Министърът на туризма представи новите инициативи, с които туристическите обекти да се превърнат в двигател на икономически растеж. Тя посочи, че всички 12 културно-исторически дестинации, част от които е и Кърджали, са включени в интернет платформа, която е следвана от 2 млн. потребители в социалните мрежи. Създадените интерактивни карти пък са достъпни и чрез мобилни приложения.

„Асоциация по туризъм „Перперикон" има ясни цели и ако се направи добро планиране съм сигурен, че ще имаме успешен финал. Трябва да си вярваме, да имаме воля и решимост за решаване на всички проблеми с обединени усилия. Нека да вложим енергията си само в една сфера-туризма, защото той е емоция, лечение, влечение, развлечение. Тази индустрия ще носи на гърба си още много други икономически сфери. Туристите са привилегия за тези, които ги ценят и уважават, толкова, колкото ценят и уважават себе си", категоричен по време на кръглата маса бе председателят на Асоциацията и организатор на срещата инж.Фахри Идриз.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/4/18 17:31

    Срещата премина много добре.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/4/18 17:35

    Neveroyatna sresta,dano po cesto se osastestvyat

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/4/18 17:38

    Askilsun na Fahrito,hubavo e da se pravi turizam vmwsto robi v evropata

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/4/18 17:40

    Hubavo,ce ima takiva hubavi mesta,kato Peshtera Utrobata I hubavo,ce v Meatsa i ima takava razkoshna zala za sabraniya

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/4/18 17:41

    Bravo na personala na Meatsa,usmihnati i mn lubezni

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/4/18 17:42

    Meatsata e N 1,bravo I na Upravitelya na hotel Meatsa

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/4/18 17:43

    Meatsata imat mn vkusna kuhnya,snosti byahme tam,ostanahme vazhiteni,Bravo

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/4/18 17:52

    Ферди президент,Фахри областен,Милко кмет

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/4/18 18:44

    Браво Фахри,хубаво среща братко

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/4/18 18:46

    Дано да сваршат обещаното,срещата беше супер организирана

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/4/18 18:47

    Меаца всичко в мн хубаво,сервитьорките пък са номер 1

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/4/18 18:49

    Благодарете на асоциацията и на г н Фахри за хубавата среща,дано е ползотворна

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/4/18 19:15

    Хубава среща,дано и обещанията се изпълнят,браво на организаторите и на Меаца.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/4/18 19:17

    И хотел Меаца е мн на място,Ангелакова беше мн изчерпателна,

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/4/18 19:19

    Фахри браво,добра и мн навременна среща

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен5/4/18 19:20

    До 5/4/18 17:52 яшасън, бе! Твоите думи сбъдват детски мечти!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен6/4/18 07:52

    Nqma turizam kadeto nqma pari.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен6/4/18 17:45

    Angelkova gi umee neschtata bravo..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.