Черноочене ще се разраства с реализиране на комуникации и инженерна инфраструктура. Причината е в ГКПП „Маказа" и пътят към границата с Гърция, който преминава през общинския център. Наред с това е залегнало развитието на туристическата инфраструктура на общината, в районите с наличие на тракийски култови места и могили.
Това са целите за следващите десетилетия, които си поставя Общината с приемането на Общия устройствен план. Той бе одобрен с пълно мнозинство от Общинския съвет.
 „Близо 5 години след стартиране дейностите по изработването на плана, можем да кажем, че Черноочене е една от малкото общини, които вече имат документ, за цялата й територия от такова естество", заяви в изказването пред съветниците в заседателната зала кметът Айдън Осман.
Като предпоследен етап от процедурата съгласуваният документ е приет в Общински експертен съвет по устройство на територията към общината през месец февруари тази година.
„Надявам се, че сме успели да създадем балансиран общ устройствен план, в който да предвидим бъдещето развитие по зони на територията на цялата община. Приетият план не налага ограничения и всеки, който иска да промени статута на дадена територия може да го направи, като премине през определена процедура", подчерта Айдън Осман. Той благодари на съветниците за положителната им подкрепа за положения огромен труд от фирмата-изпълнител и администрацията при изработването на плана. Кметът поясни, че това е един документ, подготвен след сериозен анализ от компетентни лица, който ще даде насока за развитие на общината за 20-30 години напред.
На снимката: В Черноочене се строи и то с размах, общинският център от години се разраства

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.