1 200 000 нашенци са посетили Гърция. Това, разбира се, не е новина. По-важно е, че ‎1 150 000 са били гръцките туристи в страната ни за година. Шонглирането с цифрите е дело на родопското участие в правителството. Министър Николина Ангелкова борави с данните на ГКПП-тата пред медиите...
Какво казва отчетът на хотелиерите в Пампорово за „изключително силния декември”? 91 на сто от реализираните нощувки в курорта в месец №1 от зимния сезон са дело на българи, 9% на чужденци. От тях 30 на сто са били гърци. Не по-различна е картината и в останалите ни зимни курорти в Топ 3. Малка вметка-комшиите ги привличаме най-много със снега и ските…
Пазарен ден в събота в Кърджали. Десетки автомобили с гръцка регистрация превземат областния град. Шопинг центърът за комшиите се простира от Кирково до Кърджали. Най-много печелят бензиностанциите, хранителните вериги и… складовете за фураж.
3 на сто от гърците решават да пренощуват в Родопите, останалите харчат за бензин, човешка и хайван храна. Останалото са цифри от граничните пунктове. Калкулация на туризма а ла „холивудски министър”.
Кърджалийското присъствие във властта смята, че на много гърци им омръзнало гръцкото море и идвали на плаж по Черноморието!? На стадион да бе го изрекла, хиляди щяха да замлъкнат в очакване да чуят точната бройка на гръцките "мазохисти"!
Инак, от думите на Ангелкова разбрахме още, че тя има достатъчно средства. Сама можела да си позволи билети до Лос Анжелис, хотел и т.н. за церемонията за Оскарите, на която присъстваше. Демек, държавата не е харчила за селфитата със „звездите”. 
Стана ясно също, че и Силвестър Сталоун харесвал много България и „хиляди пъти е казвал, че пак ще я посети”. Само дето и Роки 1,2,3,4,5 и т.н. е влюбен в евтинджоса за снимки. С други думи-туризъм, ама добре, че са нашенци…
24rodopi.com
Четете по темата:

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Шаро2/4/18 09:01

    А сега очакваме фирмата на министърката да запълни кладенците по пътищата ,тоест може да ги наречем и микро язовири ,а някой им казват скромно депки

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.