В недалечното минало Турция преживя кризата с принудително изселените турци от България, отбеляза Реджеп Тайип Ердоган в приветственото си слово към делегатите и гостите на 6-ия регионален конгрес на Партията на справедливостта и развитието в Юскюдар. В коментар за промените в света, той визира лятото на 1989 година, когато над 300 000 български турци напуснаха страната, голяма част от които само с ръчен багаж.
Турция също така се е изправяла лице в лице със сърцераздирателните последствия от болезнените събития в Босна и Кавказ, допълни Ердоган. 
"Турция е страна, която е поставила в основата на своята политика да унищожи източника на атака”, каза турският президент.
Ердоган, който посочи, че по един или друг начин вятърът на промяната от Централна Азия до Африка, от Южна Азия до Източна Европа засяга Турция, подчерта още:
„По същия начин поемаме хуманитарната тежест от събитията в Ирак през 1990 г. и 2003 г. Ние поехме последствията от големите разрушения, които се случиха в Ирак и Сирия през последните 7 години. Турция, която от толкова време се опитва да се справи с проблемите на региона, за пръв път е в позиция не на потърпевш, а на засягащ. Освен това тя е успяла да приложи тази проактивна политика, независимо от атаките отвътре и предателствата на онези, които злоупотребяваха с нашата религия, от сепаратисткия терор. Независимо от това, колко се опитваха да ни спрат с терористични организации, политически инженеринг, икономики, които се опитват да ни използват като оръжие, ние успяхме да стигнем до днес, без да се отклоним от правилния за нас път“, отбеляза турския президент по време на конгреса.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/4/18 11:41

    Няма такова нещо като български турчин,има Български граждани от турски произход.Научете се най-накрая

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/4/18 11:53

    Sagol cumhurbaskanimiz seni yuce allahimiz basimizdan eksik etmesin ,biz turk halki seninleyiz

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/4/18 13:36

    Buyuk adam Erdogan

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/4/18 13:40

    Нашите изселници издигнаха икономиката на Турция, защото дойдоха изучени с образование, а не като вашите неуки турци.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/4/18 16:27

    Не ви искат Турция ама в петък,събота и неделя в ОДРИН се чува само българска реч.На Капитан Андреево чакат с часове не ги разбираме тези хора хем не искат турците хем се натискат с часове за да пазаруват от Турция

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/4/18 16:33

    Никой никога не е изселвам принудително турци от България! Тази лъжа се повтаря умишлено! Всички турци, които пожелаха да заминат за Турция получиха ТУРИСТИЧЕСКИ ПАСПОРТИ с изходящи визи! Заминаха 360 хиляди, а се върнаха 184 хиляди... Ако са били принудително изселени, защо се върнаха повече от половината... Всички по свое желание заминаха, а всички които пожелаха да се върнат, го направиха без никой да ги е спирал по обратния път. Не лъжете по-младите хора-историята не може да се преиначи, колкото и да им се иска на някои гадни протурци!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/4/18 22:13

    Велик лидер е Ердоган да е жив и здрав

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/4/18 22:13

    Да ни е жив и здрав СУЛТАНЪТ ни....никога повече ГЕНОЦИД и етническо прочистване в БЪЛГАРИЯ.....Алууууууууу 1989 година беше принудително изселване на турците от България и не изопачавайте истината,раните са още пресни...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/4/18 23:06

    За коментара на Анонимен 16,33.
    Става въпрос за българския народ!!!
    Автор :Иван Вазов

    НЕ СМЕ НАРОД


    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/4/18 00:18

    До 16:33
    То и българите никой не ги е гонил от Тракия

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/4/18 08:48

    Byahme izgoneni vyarno izkahme da se otirvem ot tormoza na komonisticeskite zakoni osven pasportite imase cerveni taloni i imase srok za napuskane na stranata

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/4/18 09:29

    На времето турция ги подмами че ще имат прекрасен живот,но се видя колко е хубав и доста се върнаха от там.Така че не се оправдавайте че някой ги е гонил.Изтрепаха са да продават апартаменти мебели и да тръгнат за някъде където и те незнаят.Всеки има право на избор къде да живее,но трябва да се съобразява със законите на страната която е избрал.Ердоган няма право да се бърка в политиката на друга държава.

    ОтговорИзтриване
  13. na anonimniq idiot Ot 16/4/18 16:33 mnogo si tup be bastuncho ako si na 15 mnogo qsno che nqma da znaesh kolko hora sa ubiti samo zaradi otkazvane na smqna na ezika kolko sa qli boi samo zaradi tova che sa govorili turski.A koito otiva na djamiq pravi molitva ili praznuva bairam ili drug islqmska praznik mokentalno beshe gonen izvan granicata. tup idiot sega mlakni ako ne znaesh kvo ti se sluchilo po vreme.na baba ti dqdo ti.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/4/18 13:28

    До 16.33
    А какво да правим с индивиди като теб пробългари с болнави мозъци които нямат лечение по лечебни заведения

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.