Повече от месец Мустафа Карадайъ обикаля из страната и изненадващо се появява на отчетни събрания - било на сбирка на село, било на заседание на местен съвет в града, било на разширено заседание на общински съвет на ДПС.
Нерядко пропуска началния час, потропва в неритмичен ритъм като закъснял ученик, тихо открехва вратата и се насочва към задните редове в залата, като почти виновно се извинява: Вие, работете, работете, аз тук ще си намеря място и ще слушам!
Понякога след входната табела на населеното място се насочва директно към кафенето и прави ихтибара на местните мъдреци – на кафе бистрят политиката. А местните се отпускат и дума по дума разкриват истината за ДПС в района. Избирателите казват кои са болежките на партията право в очите на Председателя, нещо което не се е случвало от години!
Карадайъ не се прави на интересен. Не го интересуват рейтингите на политическите лидери. Просто вижда, че партията все още боледува, а няма как един организъм да стъпи на крака „кендисиндем“ (от само себе си). ДПС изживя най-тежкия си период от учредяването си, продължил около година и половина.
*
Карадайъ обикаля, но активистите по места продължават да правят политика в кафенетата (50 %) и Фейсбук (50 %).
Ако фейсбук вършеше работа, всички щяха да карат лимузини; да щъкат между потъващите Малдиви и рая за селфита Дубай, между каналите на Венеция и Ниагарския водопад; да се радват на народна любов и ей така от раз да събират на площада стотици последователи за най-дребния проблем на квартала, и т. н., за силиконките да не говорим.
Особено заразени от „работата“ през социалните мрежи са младежите в ДПС, които най-много реват, че не им дават постове, не ги правят кметове и депутати.
Ами те не работят! Това е истината. Едни 200-300 потребители харесват партийни снимки, особено тези на които е Карадайъ, а кърджалийските активисти не пропускат Хасан Азис. Чат-пат драснат нещо, което отново се консумира само от тези 200-300 виртуални партийни бачкатори.
А, да, следят  пасивно и какво пишат другите виртуални бачкатори от ДОСТ, след което се самоуспокояват: „Турция ги отряза и сега са „умряла“ партия“ (кендисинден и партия не умира, ама това е друга тема).  И чакат да дойде пак кампанията за номинации – за общински съветници, кметове, депутати.
А избирателите чакат да видят жив депесар от… почти 1 000 дни. Най-малкото някой да им обясни как се топят ледовете между Турция и ДПС и какво следва!
Фейсбук политиците работа не вършат, но за топенето на ледовете пък могат да разкажат.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/4/18 11:59

    Господа и Госпожи управници стига с този Фейсбук.....излезте от крадливия,корумпирания,третополовия катун София и ще видите истинската действителност на бедното,болното,изчезващото се българско стадо....Алууууууууу жълтите павета на катуна София не е майка България......глухата провинция е марсиански пейзаш заради некадърното,крадливото управление на измислените "демократични" управници.....трябва да има нов народен съд за националните предатели и убийците на прехода в България...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/4/18 16:56

    Е,нали ДПС е българска партия,за какво топене на ледове става въпрос?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/4/18 10:50

    Г-н Карадайъ, с този манталитет на местните лидери на ДПС,няма как да Ви залюби народа.Нещата не са такива ,каквито Ви ги представят общинските велможи.С постоянни лъжи не се печели електорат.Хората тънят в нищета,а тези които забоготяха за тяхна сметка след изборите даже не ги поглеждат.Проблема е в актива на ДПС.Те с тяхната грандоманщина и деребейство отблъскват хората.Елате в с.Бенковски и в съседните села да видите какво са постигнали обикновените хора,какво имат ДПС лидерите.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/4/18 10:43

    А аз да попитам откъде дойде разделението. Ако не знаете не от Кърджали и Разград, а от София. Така че да не прехвърлят от болната на здравата глава. Да се разберат там "горе" и нещата ще си дойдат на место.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.