УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
В дните от 10 до 22 април 2018 година, Община Кърджали за пореден седемнадесети път  се включва в международната кампания, посветена на честването на Деня на Земята - 22 април. Нашата община за пореден път организира различни прояви, под традиционното мото "Кърджали - чист и красив". През годините превърнахме в традиция нашият град да участва и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата. Ние спазваме благородната цел на кампаниите за запазването на природата и се борим с глобалното изменение на климата.
Всяка година в Деня на Земята отбелязваме годишнината от създаването на съвременното екологично движение през 1970 г. Международната мрежа за отбелязване на Деня на Земята – 22 април, започна през 2017 г. глобална кампания за повишаване на знанията и ограмотяване по въпросите за околната среда и климата до Деня на Земята през 2020 г. под мотото „Повишаване на знанията за околната среда и климата". Застъпниците на Международната мрежа за Деня на Земята са се посветили на каузата всеки ученик по света да завърши средно образование като грамотен гражданин, с достатъчно знания по въпросите за околната среда и климата, готов да предприеме действия и да даде свой принос и подкрепа за положителна промяна. Тази цел не само дава възможност за огромен напредък, но е от критична важност и изключително навременна.
Очакванията са тази инициатива да окаже значимо въздействие върху Земята и да послужи, като основа за осигуряване на по-чиста планета за всички нас. Ето защо ние както винаги започнахме със седмицата на гората и засадихме дървета, осигурени от ДЛС „Женда", гр. Кърджали в нашия нов символ парк „Арпезос Север" и на други места в града. Надявам се силно да ги опазим, за да се гордеем след това с постигнатото. Отправям Ви предизвикателство – нека всеки от Вас си избере по едно дърво на територията на град Кърджали и се грижи за него! Така ще постигнем пълна хармония между човека и природата и ще можем след време да се гордеем с още по-красив и зелен Кърджали.
Уважаеми съграждани, бих искал да Ви призова – граждани, фирми, учреждения и организации, училища, професионални гимназии, всички заедно да почистим около домовете си и на по-замърсени места в града на 14 април от 10.00 часа. Осигурили сме чували и извозване на събраните отпадъци.
Нека всеки от нас се огледа в обкръжаваща ни среда и с общи усилия направим нашия град още по-зелен и по-приветлив.
Нека запазим природата жива и чиста!
Каня всички!
Кмет на Община Кърджали
Инж. ХАСАН АЗИС


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.