Осигуряване на качествено здравеопазване в малките населени места, по-добро образование за децата, подобряване на инфраструктурата, проблеми на земеделските производители и животновъдите, бяха част от основните теми, за които жители на Ардино и Бял извор потърсиха съдействие от народния представител от ДПС Ерол Мехмед по време на посещението му в района.
Той се срещна с десетки жители. Мехмед се разходи в центъра на най-голямото село на територията на общината – Бял извор, по време на традиционния пазарен ден и премина през всички маси и успя да се ръкува и поговори с всеки един от местните търговци, а също и с много жители и гости на селото. Заедно с Ерол Мехмед бяха областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям и кметът на Бял извор Зехни Емин. По-късно той се срещна и с жители на кв. „Диамандово" и град Ардино.
Депутатът пое ангажимент да съдейства за решаването на поставените проблеми и да запознае хората с резултата от предприетите действия.
„Вие, ардинчани, сте хора с широко отворени сърца. Държавата е длъжник на хората от Източните Родопи. Ние всички израснахме сред тютюневите ниви. Родителите ни цял живот произвеждаха тютюн и подпомагаха родната икономика, но получаваха много малко пари за този робски труд. Сега тютюнопроизводителите получават най-ниските пенсии  у нас. Хората от Родопите заслужават по-добър стандарт на живот, както гражданите на големите градове София, Пловдив, Варна, Бургас", сподели Ерол Мехмед. Той припомни, че през годините ДПС винаги е защитавало правата на всички български граждани, без оглед на вяра и етнос и без значение дали живеят в малки или в по-големи населени места.
„Ние сме силни, защото винаги заставаме пред хората с открити лица и с открити сърца и реално се ангажираме  с решаване на проблемите на хората по места", подчерта Ерол Мехмед.
На срещите в град Ардино присъстваха още кметът на общината Ресми Мурад и заместникът му Наско Кичуков.
Гюнер ШЮКРИ


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.