Честито Възкресение на католическия свят! Днес е Великден за хората, част от които източно-западната схизма раздели. Христос Воскресе!
Милиони миряни ще склонят глави след Урби е орби на папата, а след това ще седнат със семействата си на празничната трапеза.
Това не е духовна дописка, а чисто икономическа.
6 евро (11,7 лв.) е цената на агнешкото в Рим, приютил в сърцето си престола на католицизма.
13 лева за кило се продава агнешкото в столицата на Източните Родопи, сърцето на животновъдите, Кърджали.
В града край Арда има хора, които работят за под 500 лева. Някои от пенсиите са 180 лева. Оцеляването е свързано със земеделие и животновъдство. Но, нейсе…
1000 евро е минималната заплата в Италия. Социалната, демек най-ниска, пенсия там е 600 евро. Без подигравката на държавата „40 лева Великденски бонус”.
Правете си изводите сами.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/4/18 13:05

    ЗАЩО няма осъдени крадливи,корумпирани политици-управници ,национални предатели убийци на народа си....Татоооо Татоооо къде си ....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/4/18 20:56

    Някой да не би да е очаквал, че ще намалят цени на яйца месо,
    зеленчуци за празиците? Дами и господа, това е _България! Търговците гледат "да ударят кьоравото".

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/4/18 08:46

    j20:56. този който купува му се вижда много, а този който продава му се вижда малко и ще поясня с пример. купуваш малко агне за около 90-100 лева през месец септември и на другата година през месец ноември решиш да продадеш овцата, и я продаваш за 280 лева, къде е кяр на кирия ми кажете, 180 е печалбата, а труда, а храната на животното, всеки ден си при животинчетата, всеки божи ден изкарваш на паша в студ и пек, и накрая виж , че джамбазина ти е насила отнел за никакви ми пари, а животинчето е отглеждано при екологични и чисти условия, храна, и кой печели в случая купувача, ако е лесно всеки ще работи : я градинарство, я животновъдство, но и за там се изисква майсторлък... и накрая виж , че си останал и без пукната пара... идва някой чорбаджия през нощта и ти отнема каквото му сака душа - крава, крава с телето, дори и бременната ти крава, овцете, кокошките... ако е някой беден си казваш, гладен е, но богаташа вместо да се спре, а той знае ли се , кой подчинен кара да краде, малко милост хора, това са отрудени хора, които са честни и както казват те: не искаме чуждото, но не искаме и нашето, което сме отгледали с честен труд, но какво да ви кажа сега всички заможни ще ни убият с думи и ще започнат да плюят неоснователно. вместо всеки да се хване да работи, но по-лесно е да отидеш и вземеш всичко наготово. и целият град пазачи пак ще намерят някои си да го сторят, алчността е порок, но няма как да те разберат, бъди честен, бъди човек, никой на този свят не е отнел нищо в отвъдното, всички сме гости на този свят, човек гол се ражда, живее и гол умира, но ген сестро, ген крадлив ген, има хора ако не откраднат те не могат да заспят, не посягайте, но вече няма и на кого, не отглеждат, не отглеждаме нищо, защото знаем последствията какви ще са-цапцарап чорбаджи генчо, да ви е вкусно

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/4/18 08:48

    не че ще ме обесят чорбаджиите. не искам разправии да си имам с тях. способни са на всичко, за вас, за протокола, мъчно ми е, че се съмняват в хора, които никога няма да посегнат, а и бедняка как да им кажа, че няма пари за камион през нощта, мил ми е за човечеца, гледа кравите и накрая поне му върнаха бременната и след това я продаде и вече се простиха с отглеждането, макар че това им е на някои хора в кръвта, обичат животните, обичат земята. спокоен и весел ден !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/4/18 09:35

    Въпреки ,себомислещите ни големци .....
    Въпреки ,безбожните ни управници и ХРАНЕНИЦИ ,КЪРЛЕЖИ и ПАРАЗИТИ !!!!!!!!!!!!!!!! Пожелавам много-здраве на всички вярващи .......
    ЧЕСТИТ ВЕЛИК ДЕН ....
    С у-е Джемил ..............

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.