В СУ ,,Христо Ботев" в Джебел се проведе състезание ,,Езикът-национално богатство на един народ". В него взеха участие отбори, съставени от седмокласници от пет училища от област Кърджали.
В състезанието имаше няколко типа задачи за проверка на езиковата култура на участниците. Те трябваше да се справят с непознат текст и да приложат техниката на четене с разбиране. Следващите задачи бяха свързани с правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма на езика.
Състезателите успешно преодоляха забавната кръстословица, писаха текст за ползата от четенето на книги и устно изказаха научени от тях мисли за езика.
Учениците от всички отбори се отличиха с добрата си подготовка. Участваха с желание и нетърпение да покажат колко важно е да познаваме езика, да четем книги и да общуваме помежду си, използвайки богатството на родния език.
Всички участници получиха заслужени награди.
Ученици от СУ „Христо Ботев" в Джебел тръгнаха по дирите на големите майстори.
Клуб „Творя и майсторя" по проект „Твоят час" направиха първата си изложба в Пловдив.
Ентусиазирани от вниманието, което получиха, те ще продължат да творят.
Клуб „ИТ и дигитална фотография" пък бе неотлъчно по следите им и документира събитието.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.