"От първия ден на тази коалиция ясно заявихме позицията си, че основният субект за отговорност за формулата на управление е ГЕРБ",  заяви в студиото на "Панорама" по Българската национална телевизия председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
"Управляващата коалиция не е смешна, а опасна за страната. Трябваше да се стигне до ситуацията в Крим, за да разберете колко е опасна. В Крим председателят на парламентарната група на Обединените патриоти и зам.-председателят на Народното събрание изразиха антиевропейска позиция. ДПС като национално отговорна партия винаги е била отговорна, ние сме чувствителни по темата евроантлантизъм, от 1990 г. имаме ясна позиция в подкрепа на тази тема. ЕНП също дължи отговори, за коалиционната политика на ГЕРБ", коментира още Мустафа Карадайъ.
“На съвет с представители на ALDE изразихме силна тревога и загриженост за евроатлантическата ориентация на страната по повод изявлението от Крим на председателя на парламентарната група на коалиционния партньор на ГЕРБ”, това заяви по-рано днес лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.
“ГЕРБ са длъжни да обяснят на обществото и на нашите партньори от НАТО и ЕС за поведението на коалиционните си партньори. По важни геополитически и геостратегически въпроси не може да има лично мнение, особено когато са част от управлението на страната”, допълни Кардайъ.
“Г-н Борисов, вие трябва да поемете отговорността, ако ваш коалиционен партньор подкрепя незаконното анексиране на Крим. Всички искаме да сме в добри отношения с Русия, не това е проблемът. Всички трябва да спазваме и припознаваме международното право”, коментира  президентът на ALDE Ханс ван Баален. Той е в страната,  защото в петък и събота в София се провежда заседание на Съвета на Алианса на либералите и демократите за Европа (ALDE). На негоприсъстват над 300 делегати от 63 партии в Европа.
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с цялото ръководство на партията и парламентарната група на ДПС проведоха среща с президента на АЛДЕ партията Ханс ван Баален, президента на Либералния Интернационал Жули Миновес, Свеня Хан - председател на европейската либерална младеж.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/4/18 23:39

    До кога ще се търпи това вредното мутренско-фашистката диктатура на крадливите,корумпираните,джендър Калинкиииии-Суджуциииииии-Опитомените трио крадци...само тинтри-минтри и кражби на милиониии и милиардииии,най бедно и нещастно стадо в ЕС,тотално обезлюдяване на провинцията а Суджука на държавата се хвали че колко е била хубав живота в пропадналата и изчезващата се България....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/4/18 09:19

    Хората по добре живеят сас това правителство

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/4/18 12:51

    Оствете политиката бе хора политика корем не храни ние да си гледаме.собстврнното.духовно спокойствие.в живота

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/4/18 13:45

    кои хора живеят по добре със това правителство-Калинките на ГРОБ и фашистите в коалиция.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/4/18 18:18

    27/4/18 23:39 Червения трол да млъква, ако не ти изнася в България Русията е близо. Багажа и при Пут.ин.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.