Експертиза ще доказва бил ли е вменяем 48-годишният мъж от Кременец, когато е нападнал с брадвата
48-годишният Сунай М., който обезглави с брадва старица в момчилградското село Кременец, се намира в психиатричната болница в Кърджали. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Подписка”, научи 24rodopi.com.
„Лицето е привлечено като обвиняем за умишлено убийство по особено жесток начин. Прокуратурата поиска постоянна мярка „задържане под стража”. Поради състоянието му, бе определена „Подписка”, посочиха за 24rodopi.com от Окръжната прокуратура в Кърджали.
Припомняме, психично болният мъж уби с брадва 77-годишна жена в Кременец. Жестокото деяние бе извършено сутринта на 21 април. Хабибе Ахмед била покосена с един удар на улицата пред дома й. Главата й била почти отделена от тялото. Престъплението хвърли в ужас местните жители. При задържането на Сунай са участвали и спецполицаи. Мъжът се затворил в дома си, където живеел с родителите си. Във фаталния ден майка му и баща му били при съседи, където се подготвяли за погребение. Минути след дейнието майката на Сунай се прибрала в къщата, а мъжът нападнал и нея с брадвата. Жената успяла да избяга, заключвайки дома и търсейки съдействие от пристигналите вече полицаи в селото.
48-годишният мъж от години се лекувал в Психиатрията в Кърджали. Само дни преди убийството бил освободен от здравното заведение.
„Назначени са съдебнопсихиатрични експертизи, които да дадат отговор дали към момента на деянието лицето е било вменяемо”, посочиха за 24rodopi.com от прокуратурата.
Ако експертите преценят, че Сунай не е можел да отговаря за постъпките си, той няма да влезе в затвора. Най-вероятно спрямо него ще се предприемат принудителни медицински мерки.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/4/18 16:51

    Лудите са с привилегии в тая Държава.
    Да вземем и ние да се правим на луди

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/4/18 23:57

    Защо ще го вкарат в затвора да го пусне този д-р на село нали има още 7 гласоподаватели .Направо в затвора и то не сам със д-ра и баща му нали и той е луд и той е опасен за селото.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/4/18 09:59

    Да хвърлят в затвора лекарите, които са преценили по грешно, че е безопасен за населението.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.