100 деца и младежи от Кърджали ще имат шанса да свирят със световноизвестния цигулар проф. Мичо Димитров в майсторски клас на 22 май от 11.30 до 17.30 ч. в Дома на културата. Мероприятието е част от програмата на „Мултикултурният град'2018".
Още на 10-годишна възраст бъдещият световен цигулар печели І-ва и Извънредна награда на Международния Конкурс „Ярослав Коциян" в Чехия, след което изнася първия си самостоятелен рецитал, а 13-годишен вече свири като солист на Пловдивската филхармония. През 1974 г. завършва Пловдивското музикално училище и без конкурсен изпит е приет в Музикалната академия в София, в класовете по цигулка на проф. Боян Лечев и по камерна музика на проф. Владимир Аврамов. От 1980 г. специализира във Висшето училище за музика и драма „Гилдхол" в Лондон при световноизвестния цигулков педагог проф. Ифра Нийман. Завършва тригодишното си обучение там с най-високото отличие Concert Recital Diploma. През същия период (1980-1983) е преподавател по цигулка и камерна музика в „Ричмънд Колидж" в Туикенам. Изнася концерти  в Лондон, Уейбридж, Оксфорд, Ричмънд и Шепъртън. В България се завръща от 1983 до 1988 г. като концертмайстор на Пловдивската филхармония с диригент Добрин Петков и преподава в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. От 1988 г. до 2013 г. живее и работи в Холандия като концертмайстор на Радио-симфоничния оркестър и като концертмайстор на Радио-филхармоничния оркестър в Хилверсум-Холандия, а сега отново е в България като концертмайстор на Пловдивската филхармония.
В Кърджали маестро Мичо Атанасов пристига с 64 картини, които ще бъдат представени на 22 май от 18.00 ч. в Дома на културата в съпровод с музикални изпълнения от участниците в неговия първи майсторския клас в града.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.