Празнични шествия събраха десетки за Деня на славянската писменост в Кирково и Ардино. Ученици, учители и граждани отбелязаха тържествено 24 май.
Награди на изяви ученици, заели призови места в областни и национални конкурси и олимпиади, връчи кметът на Ардино Ресми Мурад. Той пожела на младите призьори здраве, нови успехи, късмет и да продължават да прославят Ардино в България и по света. В своето приветствие той отбеляза, че емоционалният заряд на 24 май е различен от всеки друг празник. „Трепетът е особен, вълнението – трудно описуемо с думи. Всеки от нас го чувства като свой празник, защото всеки го изживява като свой специален празник. Словото, буквите, просветата – няма по-важни неща за човешкия дух. Знанието е сила! Книгите отварят очите за духовната светлина, от което всеки има нужда”, заяви Мурад.
Тържественото шествие на представителни блокове от всички учебни заведения в община Кирково пък тръгна от двора на СОУ „Отец Паисий". Празничната колона от ученици и учители премина по централната част на Кирково, а тържествената церемония се състоя на площада.
„24 май е специална дата за всеки един от нас, защото това е денят, в който отдаваме почит и се прекланяме пред славното дело на светите братя Кирил и Методий. В съзнанието на всеки един от нас този ден е заел мястото на най-истинския, най-светлия, най-българския празник“, подчерта в словото си в чест на празника кметът на Кирково Шинаси Сюлейман.
Сюлейман връчи парични награди на абитуриентите отличници, както и на Емре Ерджан – носител на златен медал от Балканско отборно първенство по смесени бойни изкуства, което се проведе в Гърция.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/5/18 08:34

    Какъв най-светъл български празник! Кирил и Методий са византийци, а не българи. Вижте в Уикипедия! Срам и позор!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/5/18 22:22

    8.34
    Голям си тъпанар,бе!Византийци,ама за България са направили повече ат боклуци като тебе.Затова тях ги почитат,а тебе те кълнат.Пък клетва хваща...рано или късно.Нещастник!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/5/18 22:22

    8.34
    Голям си тъпанар,бе!Византийци,ама за България са направили повече ат боклуци като тебе.Затова тях ги почитат,а тебе те кълнат.Пък клетва хваща...рано или късно.Нещастник!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.