www.24rodopi.com

Темата 24rodopi+: Две служителки в ДГ „Щастие“ освободени от работа след скандала „Учителка бие дете“

четвъртък, май 1032коментара


След разпоредена проверка със заповед на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис  учителката М. М. и помощник възпитателката М. Б. от ДГ „Щастие“ в кв.“Веселчани“ от 11 май 2018г. са освободени от длъжност.
Както първи 24rodopi.com писа, родители алармираха, че баща е видял как учителка бие детето му.
14 родители на деца от първа възрастова група депозираха колективна жалба в Общината на 9 май т.г. за отношението и подхода към децата им от страна на двете служителки.
Сформираната комисия със заповед на кмета на общината извърши проверка на място, проведе разговори с педагогическия и непедагогическия персонал в детското заведение и докладва за резултатите на ръководството на Общината, посочиха от екипа на кмета.
Общинското ръководство  ще продължава да предприема бързи и адекватни мерки за осигуряване на необходимите условия за отглеждане, възпитание, обучение и социализация на децата от  всички детски градини на територията на община Кърджали, се казва в съобщение на пресцентъра на Община Кърджали.

24rodopi.com

Изпрати :

+ коментара + 32 коментара

Анонимен
10/5/18 19:42

Tova da e primer i za daskalkite i prislujnichkite opp soryy pomoshnik vizpitatelkite ot kirkovsko,koito se otnasqt po sashtiq nachin kam decata i si mislqt che sa nezamenimi.DOST idva..

Анонимен
10/5/18 19:46

Родител:Благодарим най-искрено на кмета г-н Хасан Азис и екипа му!

Анонимен
10/5/18 19:49

Синабов пак я отърва много жалко за сектора Образование

Анонимен
10/5/18 20:04

И директорката е за уволнение

Анонимен
10/5/18 20:56

V SHIROKO POLE V Detskata gradina iskame KAMERI GN KMETE

Анонимен
10/5/18 21:00

а ако тези жени не са виновни ?

Анонимен
10/5/18 21:50

Едно голямо БЛАГОДАРЯ Кмете!За пореден път ни уверихте, че малките съкровища са важни за Вас!Добре е да се направят и регулярни проверки на директорката, време е и на нея да и се връчи заповедта

Анонимен
10/5/18 22:32

Г-н Азис Директорката трябва да бъде сменена Синабов не му прави чест да застава зад нея и да се крие зад ДПС

Анонимен
10/5/18 23:10

когато съм имала проблем с учител, съм разговаряла с него или нея, и винаги е имало резултат, не съм отнасяла въпроса до директора дори, но и не съм играла с хляба на никой, та 21:00ч. никой не го е еня дали са виновни жените, важно е, че са взети мерки. И те така, до следващия цирк..

Анонимен
10/5/18 23:26

да сложат камери и ако децата се държат невъзпитано и пречат на учителите и връстниците си,да има глоба за родителите,или преместване в друга градина

Анонимен
11/5/18 08:16

Тая директорка беше и в ДГ с. Солище, където се видя некадърността й, но вместо наказание я преместиха в ДГ "Щастие" Кърджали и пак същото нещо.... Ееееех, какъв е този гръб дето я крепи толкова тази....

Анонимен
11/5/18 08:21

браво за бързата реакция.Само така.Ха да бият пак децата.Мърли полудели

Анонимен
11/5/18 08:34

КМЕТЕ, докога тази хитра,неграмотна,селска пръчка ще назначава в кърджалийското образование? Стига, затова сте на този хал.....Назначава, сменя, кадрува!!!!! С какво Ви е толкова ценен???? С привърженици, които ги няма зад гърба му ли?????

Анонимен
11/5/18 08:47

Крайно време е и родителите да бъдат санкционирани за лошото възпитание на децата си.

Анонимен
11/5/18 08:55

Милева също тормози децата и тя трябва да си отива.

Анонимен
11/5/18 08:59

Трябват камери да се сложат и онлайн да може родителите да си проверят децата им какво правят.ДА не одобрявам биенето на деца,но повярвайте ми има такива лигави и невъзтитани деца,че направо откача човек понякога.

Анонимен
11/5/18 09:24

Най-накрая некомпетентната Музафер Мехмед получи това , което заслужава. Хиляди благодарности на общинското ръководство

Анонимен
11/5/18 09:33

До всички, които твърдят, че имало деца, които са много лигави, имам една новина за Вас- деца са, нормално е да са такива. Ако един възпитател не може да се оправи в подобна ситуация, то тогава работата му не е там. И какви са тези лелички, имат ли съответното образование (та макар и само година), че работят с деца??? А че системата ни сбъркана, сбъркана е! Не може един възпитател да даде нужните знания и да следи и се намесва във всеки конфликт в група с 25 деца!!! НЕВЪЗМОЖНО Е! Така че, огромната вина е на тези, които ги измислят тези правила и закони, за едни има измислени служби и високи заплати, а за нашето бъдеще, децата ни-нищо. Срамота!!!

Анонимен
11/5/18 10:48

Милева от същата градина също тормози децата, но за нея няма наказание, така ли?!

Анонимен
11/5/18 12:50

Браво за бързата реакция на кмета!От всичко друго съм потресена!Децата били невъзпитани,ми те прекарват повече време с вас,така ли ги възпитавате?Санкция за родителите,ами ако ги няма децата вие за какво ще вземате заплати?И последно,хайде погледнете,като родител,ще оставите ли да бият децата ви?Чудя се какво може да направи 3-4 годишно дете,че да си изпроси боя.Вие госпожи учителки с шамарш ли възпитавате собствените си деца?

Анонимен
11/5/18 13:13

А ЗА ДИРЕКТОРКАТА НЯМА ЛИ НАКАЗАНИЕ ТЯ НОСИ НАЙ ГОЛЯМА ВИНА, ТЪЙ КАТО Е БИЛА АЛАРМИРАНА ЗА СЛУЧАЯ НО НЕ Е ПРЕДПРИЕЛА МЕРКИ. ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА.

Анонимен
11/5/18 13:26

Най лесно е да се освободят хората .Ако се докаже че тези две служителки не са виновни тогава кой ще им плати обещетението .Може би тези майки и ние данъкоплатците .Защо не се санкционират родители когато децата им в детските градини и училища се държат непристойно и не уважават учителите .

Анонимен
11/5/18 13:35

Против съм децата да се бият .Но родителите да отидат и да посетят няколко часа в детската градина и училището да видят и чуят за какво става въпрос и как се държат в училище децата им .И тогава вместо да ходят и да се жалват ще заровят главите в пясъка .

Анонимен
11/5/18 13:41

Работодателите се чудят защо няма кадри за работа .Ето за това защото още от детската градина се учат децата че учитяля е ......няма да използвам грозни епитети .И докато завърши тези деца се държат нагло и неуважително към учителите .Училищата са пълни с такива деца чиито родители за всяка забележка търчат до училището да търсят сметка на учителите БЕЗ ДА АНАЛИЗИРАТ ПОВЕДЕНИЕТО НА ДЕТЕТО СИ . Нека да има санкции за родители чиито деца показват лошо поведение .

Анонимен
11/5/18 14:05

Да можеше да си видите децата как се държат в градината.Дума нямаше да кажете от срам

Анонимен
11/5/18 14:13

PERSOLA NA DETSKA GRADINA V SHIROKO POLE, PREZ RABOTNO VREME PIYAT KAFE V KRICMATA , I DIREKTORKATA

Анонимен
11/5/18 14:40

От невъзпитани родители невъзпитани деца .Равносметката уволнени хора .Тези родители да дадат децата си в частни детски градини да плащат по 1000 лева на месец и на всяко дете да искат по един учител да се занимава само с техните деца. Как никоя от тях не видя недостатъците на детето си .

Анонимен
11/5/18 18:09

Някой може ли да каже, какво е нарушението на помощник възпитателя? Ако, то, не е свързано пряко с длъжностната й характеристика, тя може да си търси правата по съдебен път!

Анонимен
11/5/18 19:58

Във същата градина една от леличките Пенка преди години беше ударила синът ми

Анонимен
11/5/18 20:02

Колкото хора, толкова мнения. Питам тези, които са подчертано груби към родителите - защо пренебрегвате мнението на комисията, извършила проверка и подлагате на съмнение решението й и това на кмета? Или трябва да толерираме грубо и непрофесионално поведение към малките, само защото са деца и не могат да се защитят! А после се питаме откъде идва агресията? Разбира се, че семейството е най-отговорно за възпитанието на децата си, но поведението на учителите, начина им на общуване с децата, спретнатият външният вид дори и други "дребни" нещица - това са фактори, които формират характера! Съжалявам, че се е стигнало до прекратяване на трудови взаимоотношения, но човек трябва съвестно да изпълнява работата, за която е нает!

Анонимен
11/5/18 20:54

Родителите са тези, които трябва да застанат до децата си, защото те сами не могат да се противопоставят на грубо отношение или заплаха. Поставете се на тяхно място, но като възрастен - как ще реагирате, ако ви наранят или нагрубят - няма ли да се противопоставите? И защото малките не могат - дайте да се държим, както на нас е угодно. Не бива!

Анонимен
12/5/18 07:53

Никой не ви е карал да ставате учителки и няма да се срамуваме от децата си никога.Като не ви харесва напускайте.Други чакат.И спрете да се държите саякаш сетът ще свърши без вас.

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи