След разпоредена проверка със заповед на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис  учителката М. М. и помощник възпитателката М. Б. от ДГ „Щастие“ в кв.“Веселчани“ от 11 май 2018г. са освободени от длъжност.
Както първи 24rodopi.com писа, родители алармираха, че баща е видял как учителка бие детето му.
14 родители на деца от първа възрастова група депозираха колективна жалба в Общината на 9 май т.г. за отношението и подхода към децата им от страна на двете служителки.
Сформираната комисия със заповед на кмета на общината извърши проверка на място, проведе разговори с педагогическия и непедагогическия персонал в детското заведение и докладва за резултатите на ръководството на Общината, посочиха от екипа на кмета.
Общинското ръководство  ще продължава да предприема бързи и адекватни мерки за осигуряване на необходимите условия за отглеждане, възпитание, обучение и социализация на децата от  всички детски градини на територията на община Кърджали, се казва в съобщение на пресцентъра на Община Кърджали.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/5/18 19:42

    Tova da e primer i za daskalkite i prislujnichkite opp soryy pomoshnik vizpitatelkite ot kirkovsko,koito se otnasqt po sashtiq nachin kam decata i si mislqt che sa nezamenimi.DOST idva..

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/5/18 19:46

    Родител:Благодарим най-искрено на кмета г-н Хасан Азис и екипа му!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/5/18 19:49

    Синабов пак я отърва много жалко за сектора Образование

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/5/18 20:04

    И директорката е за уволнение

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/5/18 20:56

    V SHIROKO POLE V Detskata gradina iskame KAMERI GN KMETE

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/5/18 21:00

    а ако тези жени не са виновни ?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/5/18 21:50

    Едно голямо БЛАГОДАРЯ Кмете!За пореден път ни уверихте, че малките съкровища са важни за Вас!Добре е да се направят и регулярни проверки на директорката, време е и на нея да и се връчи заповедта

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/5/18 22:32

    Г-н Азис Директорката трябва да бъде сменена Синабов не му прави чест да застава зад нея и да се крие зад ДПС

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/5/18 23:10

    когато съм имала проблем с учител, съм разговаряла с него или нея, и винаги е имало резултат, не съм отнасяла въпроса до директора дори, но и не съм играла с хляба на никой, та 21:00ч. никой не го е еня дали са виновни жените, важно е, че са взети мерки. И те така, до следващия цирк..

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/5/18 23:26

    да сложат камери и ако децата се държат невъзпитано и пречат на учителите и връстниците си,да има глоба за родителите,или преместване в друга градина

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/5/18 08:16

    Тая директорка беше и в ДГ с. Солище, където се видя некадърността й, но вместо наказание я преместиха в ДГ "Щастие" Кърджали и пак същото нещо.... Ееееех, какъв е този гръб дето я крепи толкова тази....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен11/5/18 08:21

    браво за бързата реакция.Само така.Ха да бият пак децата.Мърли полудели

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/5/18 08:34

    КМЕТЕ, докога тази хитра,неграмотна,селска пръчка ще назначава в кърджалийското образование? Стига, затова сте на този хал.....Назначава, сменя, кадрува!!!!! С какво Ви е толкова ценен???? С привърженици, които ги няма зад гърба му ли?????

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/5/18 08:47

    Крайно време е и родителите да бъдат санкционирани за лошото възпитание на децата си.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен11/5/18 08:55

    Милева също тормози децата и тя трябва да си отива.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен11/5/18 08:59

    Трябват камери да се сложат и онлайн да може родителите да си проверят децата им какво правят.ДА не одобрявам биенето на деца,но повярвайте ми има такива лигави и невъзтитани деца,че направо откача човек понякога.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен11/5/18 09:24

    Най-накрая некомпетентната Музафер Мехмед получи това , което заслужава. Хиляди благодарности на общинското ръководство

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен11/5/18 09:33

    До всички, които твърдят, че имало деца, които са много лигави, имам една новина за Вас- деца са, нормално е да са такива. Ако един възпитател не може да се оправи в подобна ситуация, то тогава работата му не е там. И какви са тези лелички, имат ли съответното образование (та макар и само година), че работят с деца??? А че системата ни сбъркана, сбъркана е! Не може един възпитател да даде нужните знания и да следи и се намесва във всеки конфликт в група с 25 деца!!! НЕВЪЗМОЖНО Е! Така че, огромната вина е на тези, които ги измислят тези правила и закони, за едни има измислени служби и високи заплати, а за нашето бъдеще, децата ни-нищо. Срамота!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен11/5/18 10:48

    Милева от същата градина също тормози децата, но за нея няма наказание, така ли?!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен11/5/18 12:50

    Браво за бързата реакция на кмета!От всичко друго съм потресена!Децата били невъзпитани,ми те прекарват повече време с вас,така ли ги възпитавате?Санкция за родителите,ами ако ги няма децата вие за какво ще вземате заплати?И последно,хайде погледнете,като родител,ще оставите ли да бият децата ви?Чудя се какво може да направи 3-4 годишно дете,че да си изпроси боя.Вие госпожи учителки с шамарш ли възпитавате собствените си деца?

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен11/5/18 13:13

    А ЗА ДИРЕКТОРКАТА НЯМА ЛИ НАКАЗАНИЕ ТЯ НОСИ НАЙ ГОЛЯМА ВИНА, ТЪЙ КАТО Е БИЛА АЛАРМИРАНА ЗА СЛУЧАЯ НО НЕ Е ПРЕДПРИЕЛА МЕРКИ. ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен11/5/18 13:26

    Най лесно е да се освободят хората .Ако се докаже че тези две служителки не са виновни тогава кой ще им плати обещетението .Може би тези майки и ние данъкоплатците .Защо не се санкционират родители когато децата им в детските градини и училища се държат непристойно и не уважават учителите .

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен11/5/18 13:35

    Против съм децата да се бият .Но родителите да отидат и да посетят няколко часа в детската градина и училището да видят и чуят за какво става въпрос и как се държат в училище децата им .И тогава вместо да ходят и да се жалват ще заровят главите в пясъка .

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен11/5/18 13:41

    Работодателите се чудят защо няма кадри за работа .Ето за това защото още от детската градина се учат децата че учитяля е ......няма да използвам грозни епитети .И докато завърши тези деца се държат нагло и неуважително към учителите .Училищата са пълни с такива деца чиито родители за всяка забележка търчат до училището да търсят сметка на учителите БЕЗ ДА АНАЛИЗИРАТ ПОВЕДЕНИЕТО НА ДЕТЕТО СИ . Нека да има санкции за родители чиито деца показват лошо поведение .

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен11/5/18 14:05

    Да можеше да си видите децата как се държат в градината.Дума нямаше да кажете от срам

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен11/5/18 14:13

    PERSOLA NA DETSKA GRADINA V SHIROKO POLE, PREZ RABOTNO VREME PIYAT KAFE V KRICMATA , I DIREKTORKATA

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен11/5/18 14:40

    От невъзпитани родители невъзпитани деца .Равносметката уволнени хора .Тези родители да дадат децата си в частни детски градини да плащат по 1000 лева на месец и на всяко дете да искат по един учител да се занимава само с техните деца. Как никоя от тях не видя недостатъците на детето си .

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен11/5/18 18:09

    Някой може ли да каже, какво е нарушението на помощник възпитателя? Ако, то, не е свързано пряко с длъжностната й характеристика, тя може да си търси правата по съдебен път!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен11/5/18 19:58

    Във същата градина една от леличките Пенка преди години беше ударила синът ми

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен11/5/18 20:02

    Колкото хора, толкова мнения. Питам тези, които са подчертано груби към родителите - защо пренебрегвате мнението на комисията, извършила проверка и подлагате на съмнение решението й и това на кмета? Или трябва да толерираме грубо и непрофесионално поведение към малките, само защото са деца и не могат да се защитят! А после се питаме откъде идва агресията? Разбира се, че семейството е най-отговорно за възпитанието на децата си, но поведението на учителите, начина им на общуване с децата, спретнатият външният вид дори и други "дребни" нещица - това са фактори, които формират характера! Съжалявам, че се е стигнало до прекратяване на трудови взаимоотношения, но човек трябва съвестно да изпълнява работата, за която е нает!

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен11/5/18 20:54

    Родителите са тези, които трябва да застанат до децата си, защото те сами не могат да се противопоставят на грубо отношение или заплаха. Поставете се на тяхно място, но като възрастен - как ще реагирате, ако ви наранят или нагрубят - няма ли да се противопоставите? И защото малките не могат - дайте да се държим, както на нас е угодно. Не бива!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен12/5/18 07:53

    Никой не ви е карал да ставате учителки и няма да се срамуваме от децата си никога.Като не ви харесва напускайте.Други чакат.И спрете да се държите саякаш сетът ще свърши без вас.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.