Има постъпила жалба от родител, в която се твърди, че директорката на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ е набила две четвъртокласнички по време на екскурзия, потвърдиха новината на 24rodopi.com от Регионалното управление на образованието (РУО) в Кърджали. Жалбата е на бюрото на началника на образователното управление Гроздан Колев. Той е разпоредил проверка. Въпреки едномесечния срок, Колев поискал докладът да е готов до 31 май.
Както вече 24rodopi.com писа, от жалба до Окръжна прокуратура, подадена от майката на битото дете В., става ясно, че две 4-токласнички от Кърджали са отнесли шамари по време на екскурзия в София от… директорката на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ Лиляна Янкова.
Между 11 и 13 май група от училището е била на екскурзия в столицата. Веднага след завръщането на учениците в Кърджали, едно от децата се оплаква на майка си, че тя и приятелката й Е. са били „физически и психически малтретирани“. В. разказала, че на 12 май, към 21.30 часа, учителката Павлина М. и директорката Лиляна Янкова са влезли внезапно в хотелската стая, в която били настанени, и „започнали да крещят, да ги дърпат и бият в областта на ръцете, тялото и бедрата“.
„В училището се говори за случая. Наложило се директорката и ръководителката на групата да успокояват учениците, които били шумни в онзи момент. Директорката не крие, че е била в стаята на момичетата“, потвърди пред 24rodopi.com преподавател от школото.
„След случилото се, детето ми е в стрес. Бълнува вечер, страхува се да ходи на училище и има нужда от психолог“, пише още в жалбата до Окръжна прокуратура, Областния управител, Регионално управление на образование, „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“ и др. Сигналът е подаден и до предаването „Господари на ефира“.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/5/18 10:17

    Всичко това е вярно, с една малка подробност - децата не бяха на екскурзия, а представяха училището на фестивал. Директорката и Митрева са се държали като фелдфебели, заключили са децата в стаите им да не мърдат никъде и това още повече ги е стресирало. Боят въобще не е изключен, защото Янкова през годините си позволяваше да бие и учители - колежка беше принудена да ходи през лятото с полоблуза защото "справедливо" наказана от директорката - беше я изподрала. Дано накрая има справедливост за всички обиди, подигравки и унижения на които е подлагана учителската колегия, помощния и административен персонал. Дано институциите си свършат безпристрастно този път работата, защото Янкова ги обработва с ласкави приказки, почерпки и подаръчета. Прехвалената главна учителка Павлина Митрева, която по всичко подражава на шефката си също трябва да бъде подведена под отговорност. Ако някой от учителските среди я познава, то знае, че тя беше изгонена поради некадърност от "Отец Паисий" и сега цял град и се смее на главното учителство в "Кирил и Методий" . Както и да са се държали децата, "най-големите професионалистки" са били с тях, трябвало е да намерят подход да ги усмирят по доста по-хуманен начин, все пак това са малки деца!!! Редакцията, публикувайте, само така истината ще излезе наяве!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/5/18 10:26

    Изобщо не се съмнявам, когато става дума за директорката Янкова! Нейните методи са крясъци и заплашване, независимо дали се отнася за ученици или учители! И това се знае от всички!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/5/18 11:46

    Защо РУО не забеляза голямото текучество на кадри през годините в ОУ "Св. Св.Кирил и Методий", защо не се поинтересува нито веднъж за масовото напускане на учители всяка година. Статистиката у стряскаща.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/5/18 11:48

    Най-високо заплати в това училище получават синдикалните лидери- за да си "затварят очите".

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/5/18 13:03

    Директорката и Митрева са носителки на " Неофит Рилски". Интересно за какви заслуги??? Може би тези звания след доказани подобни прояви на педагози трябва да им бъдат отнемани и да им бъдат наложени строги дисциплинарни наказания, защото са срам за учителското съсловие.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/5/18 13:04

    Директорката и Митрева са носителки на " Неофит Рилски". Интересно за какви заслуги??? Може би тези звания след доказани подобни прояви на педагози трябва да им бъдат отнемани и да им бъдат наложени строги дисциплинарни наказания, защото са срам за учителското съсловие.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/5/18 14:03

    От това кого лансират за мястото на директора ще стане ясно къде се крие истината. Не оправдавам никого.Всеки носи отговорност за действията си

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/5/18 15:40

    Тази Митрева не я ли изгони Михалевска още когато беше директор и Янкова я прибра,пък и главен учител станала..........

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/5/18 16:27

    Отдавна се очакваше публично разкритие за тази директорка - твърде дълго беше "обществена тайна" нейното неадекватно поведение. А така нареченият "началник" на образователното управление е наясно със ситуацията, но е абсолютно нерешителен и без нужния респект.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/5/18 19:57

    Ili prosto tia s neshto go darji ili podmazva

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/5/18 22:11

    Коментарът от 15.40 е изключително точен! Някои политически коректни и удобни се надяват за директорския пост...Само да не се убедим,че има и по-голямо зло...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/5/18 07:03

    Време е това училище да се поеме от уравновесен директор! Не може да сме под постоянен стрес от разни откачалки. И не може непрекъснато да се рови в личния живот на колегите. Ненормално е това поведение за ръководител!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.