Как реагира недобросъвестен автомонтьор в Кърджали, когато в сервиза се появи водачка на МПС, която е наясно, че автомобилът й се нуждае от ремонт, но нищо не разбира от автомобили. Вижте какво разказва самата потърпевша в писмо до 24rodopi.com:

Здравейте. Да ви разкажа и аз за една нелегално извършена работа...Всичко започна преди една седмица. Докато карах детето си на училище, случайно видях новооткрит автосервиз в кв. „Възрожденци“.
Благодарение на хубавите ни български пътища ми се налагаше да посетя някой сервиз и понеже живея на близо, реших да се възползвам от услугите на новия обект. Вече съжалявам много, ама е късно…
Любезното посрещане ми направи впечатление.  След оглед на колата се оказа, че имам много  неща за смяна. Беше ми казано, че ще се започне с най-спешните и евтини части. Обещаха ми на изгодна цена майсторлък... Съгласих се. Оставих колата и телефонен номер за връзка на така наречения „монтьор“, а всъщност моше…
След има-няма два часа ми се обади. Когато отидох да си взема колата, той ми изброи поне 3 части - тампон на стабилизиращата, тампон на незнам си какво, някак други неща, пак свързани с предницата на колата.
Вероятно вече ви стана ясно, че не ги разбирам много тези неща, но и на монтьора му беше ясно, че не разбирам…
Както и да е, уж на колата са сменени частите, без никаква касова бележка, без стокова разписка, без някакво доказателство... Платих каквото платих, даже и кафе почерпих монтьора, че ми направил отстъпка, знам ли аз кое парче колко струва, но баща ми знае...Още в същия ден като му казах за случилото се, закарахме колата при друг монтьор и се оказа, че ми са сменени само и само единствено едни тампони, струващи 10 лева – бройката е 5 лева, а аз съм платила за  общо 125лв, с отстъпка, и за други два въобще не барнати, но таза казано сменени части... Подадохме сигнал в НАП…
Потърпевшата предостави на редакцията снимки от сервиза, колата и копие на жалбата.
От визирания сервиз пък отхвърлиха твърденията.
24rodopi.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/5/18 11:34

    Магазините за авточасти и автосервизите не издават касови бележки,защото са на загуба😂.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/5/18 12:08

    Koi e tozi bokluk

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/5/18 12:09

    Да се затвори веднага този шарлатански " сервиз" докато изгори още много народ....много станаха тези измислени "бизнесмени" и майстори

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/5/18 12:10

    браво... така ще се оправиме

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/5/18 12:12

    Golqma rabota na li se pravqt na bogati grajdani

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/5/18 12:25

    При Юзайчу е още по зле, дерат хората.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/5/18 13:28

    Качак авто сервизи във Възрожденци и Прилеци бооол

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/5/18 14:21

    И какво сега ще крием ли сервиза за да продължава така или ще се вземат мерки.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/5/18 15:06

    Най добре е в оторизирани сервизи малко по скъпо но...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/5/18 15:17

    serviza se namira tocno do uciliste Slaveykov na vhoda moje da se kaje .
    otprednata strana ima kafe a otstrani serviz i avtomivka mai i gumadjiq mislq ce imashe .

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/5/18 18:58

    При Реджеб от Лисиците тампоните са по 2 лв. а смяната 3.50 за бр. и те черпят и кафе! Супер сервиз!

    ОтговорИзтриване
  12. Майстор Тричко5/5/18 19:40

    Не обвинявайте магазините за авточасти,защото никой не отказва документ за стоката.Най-малко е издадена стокова разписка,защото,ако не стане часта,с този документ се връща или засменя.Не е показана на клиентката,защото ще види реалната цена,а това не е изгодно за майстора.Как иначе ще надуе крайната цена.
    Защо криете,не показвате името и мястото на сервиза?Така ще препазите и други клиенти да не изгорят.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/5/18 21:42

    Super golqm moshenik e i edno lape,koeto raboti nad blokovete na Apekato viv studen kladenec....Ne mu znam imeto ,no mislq ,4e e ot Ayrovo ili Opilenci kelemeto :(

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/5/18 22:28

    Пълен бардак, боклук сме в всичко. Такава наглост, алчност, безнаказаност, няма никъде по света. Въртели са бизнес! Държавата ги закриля от 30 години. Щели по този начин да убиват социализма, да развиват капитализма, да ни приобщят към ценностите на Европа. С такъв материал за никъде не сме. Нито сме за цивилизована Европа, нито за Арктика, ни за Луната. Няма съвест, морал, отговорност. Всеки от кръчмаря до фабриканта ламтят за пари, пари и пак пари. Крайно време е държавата да чупи гръбнака на нашите чудовища, смятащи се за бизнесмени. Те повечето са лъжци и идиоти.

    ОтговорИзтриване
  15. Собственик съм на авторемонтен работилница, и какво да правя с клиенти отиващи за пари за да си платят и не се връщат?!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен6/5/18 10:59

    Тази дама защо не е направила пазарлък.и защо не е стояла до колата си?-а после се оплаква.балама такава.иди си вземи каква част ще сменяш.и се пазари за ремонта.твоята работа след дуж качулка.ако беше умна нямаше да се стигне до това положение.куха лейка си нищо друго

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен6/5/18 13:50

    Колеги каквото и да кажем това е истината. Автомонтьорите се злоупотребяват с вещите на клиента. Сменят не сменят ги таксуват особено ако видят че нищо не разбира клиента. Според мен всеки майстор периодично трябва да премине през курс и изпит и то платен. Всяка услуга да си има определена цена. Без сертификати да не могат да откриват автосервизи. Крайно време е всеки да работи по специалността.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен6/5/18 21:22

    До ИВАН ДОНЧЕВ...Защо им разрешаваш да си ходят с колите бе пич? Първия който не се върне ти дава знак да не даваш ключовете докато не ти донесе пари. Проблема си е негов дали такси ще хване или някой ще му донесе пари на место!!! Ако го правиш редовно, те вече те знаят и те работят по всички параграфи. Ако си такъв балък, записвай им номерата и който не си плати режеш гумите и да се оправят калъфите!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен7/5/18 22:44

    Магазините за авточасти дават касови бележки и фактури. Но аз до ден днешен не съм получавал касова бележка или друг документ от майстор освен от поли ауто в гр. Хасково.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.