Засилено полицейско присъствие започва в цялата страна от днес във връзка с предстоящите празници.
Както 24rodopi.com писа, 70 служители на ОД на МВР-Кърджали ще се включат в охраната на обществения ред, на публични събития и осигуряването на безопасния условия за движение по пътищата.
Пътните полицаи приоритетно ще контролират водачите за спазване на режимите на скорост в населени и извън населени места, употреба на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, използване на обезопасителни колани и системи, посочват от регионалния пресцентър на МВР.
Интензивни ще бъдат проверките по пътя към ГКПП "Маказа" заради очаквания по-голям автомобилен трафик през празничните дни. От Пътна полиция напомнят на водачите, че ще се извършват проверки и за неплатени глоби и невръчени електронни фишове за нарушения по Закона за движение по пътищата.
За да бъде точно отразено в софтуера на  КАТ платената глоба по Закона за движение по пътищата, попълвайки  платежния документ, внимавайте за следното:
1. Всяка глоба се плаща с отделно платежно нареждане;
2. Вписвайте номера на наказателното постановление/НП/, а не на акта /АУАН/. Ако не стига мястото в документа използвайте съкращението НП;
3. Ако глобата е по електронен фиш , напишете в платежното : серия и   номер на ЕФ и дата на издаването му. Ако не стига мястото в документа, за електронен фиш ползвайте съкращението ЕФ;
4. В  полето „задължено лице“ на платежния документ напишете трите имена на наказаното лице, независимо, че друг може да е вносител на сумата за глоба. Задължително впишете ЕГН / ЕИК на наказаното лице;
5.В платежното вписвайте точния размер на глобата, която се заплаща наведнъж в пълния й размер. Само за глобите с електронен фиш има отстъпка от 30 %, ако задължението е платено в 14 дневен срок от получаване на фиша;
6. Банковата сметка, по която трябва да постъпят средствата от глобата е посочена накрая на фиша  и наказателното постановление.
Некоректно попълнените платежни документи  за  платени глоби може да станат причина за неприятности при среща със служители на КАТ на пътя, затова носете със себе си, като тръгвате на път,  копие от документа, с който е платена глобата.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/5/18 15:48

    Купете си една папка/класьор-55мм/В нея сложете:всички платежни от платени глоби,актове от всички организации/пожарна,НАП,КАТ,ДАЙ,РИОКОЗ,Комисии на потребители,храните,КТИ -ако имате трактор и всички други квитанции и служебни бележки/.Да не забравите В и К и Енерго,данъци за сгради,коли и др.Така тръгнете на ПОЧИВКА!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/5/18 17:00

    Полицията в майка България за какво е
    1 Да пази реда и дисциплината в страната
    2 Работата на Кат е да регулира движението по пътищата
    3 Да глобява шофьорите като се крие като бандит в храстите
    4........
    5 Всеки да си пише мнението и тогава законите ни институции да си помислят за какво взимат заплати

    ОтговорИзтриване
  3. Бай Пурко4/5/18 17:24

    И всеки нарушител да си назначи счетоводител

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/5/18 17:35

    Май намериха цаката на джигитите дето нарушаваха и не плащаха

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/5/18 21:20

    Te да намерят цаката продават се запорирани коли

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/5/18 22:27

    отиваш в кат от там разбираш че имаш неплатена глоба, слизаш до банковият офис в сградата на кат плащаш глобата .след една година от нап те търсят да си платиш същата вече платена глоба .В нап показваш банковото бордеро .от там ти казват съжеляваме но няма платена глоба от вас ,това плтежно не се вижда при нас.Най добре е да си е платите пак.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/5/18 22:34

    А кога ще оправят пътищата? Само за глоби мислят,защото хората са много богати в Б.Г.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/5/18 05:31

    Ще намерим и вашата цака връзкари да не се боите

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/5/18 09:18

    Граждани съветвам и препоръчвам Ви - снимайте коли-служебни и лични на служители на мвр и особено на кат при нарушения и ги публикувайте в сайтовете за да има краен резултат.те са най големите пнарушители защото си въобразяват че са хванали Господ за ..............Прости прости и като им дадеш власт...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/5/18 15:44

    edin i sist vis pet piti platihme polisyata nesi gi vnasya narosno v tyahnata sistema pazete platejnite polisyata samo sibira pari

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/5/18 14:25

    рекет по пътишта

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/5/18 00:36

    golemi kompleksari sa tiq katacii.nqma da vdigne taq palka i da te spre a se pravi na maj poso4vaiki s raka...abe gospodin policai vdigai palkata da nesi prostitutka kvo maha6 kato stopaciika.....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.