Тази седмица кмет на село Мост е Юркюш Мехмедемин Ахмед, а от следващата първият човек в родното село на Хасан Азис отново ще се казва Лятиф Расим.
Дългогодишният кмет на Мост Лятиф Мехмед Расим от ДПС ще спечели частичните избори на 20 май и ще встъпи в длъжност след като положи клетва на следващата сесия на Общинския съвет в Кърджали.
Тези думи не са предизборна провокация, те са продукт на познаването на нещата от живота.
Всъщност, всеки отличник в правенето на избори знае, че Лятиф Расим може да бъде победен. Който обаче познава хората и живота в село Мост е наясно, че недепесарят в това състезание ще загуби битката с приличен резултат и ще стисне десницата на новия стар кмет.
*
„Сега на 20 май жителите на Мост ще гласуват за своя кмет. Този вот ще даде много сигнали и вярвам, че ще бъдат разчетени правилно“, коментира кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС инж. Хасан Азис.
И е прав.
Представете си, че Лятиф Расим от ДПС загуби изборите в Мост?
Ще има толкова силен политически трус с епицентър село Мост, че ще разтресе чак „сараите“ в „Бояна“. Мост е равно на Хасан Азис! Хасан Азис е лице на Мост, бастиона на ДПС - Кърджали, на Движението в Източните Родопи, зам.-председател е на партията.
Защо тогава партията с най-големи претенции – ДОСТ на Лютви Местан, се скри? Защо не излъчи кандидат? Защо Местан мъти главите на хората по селата в региона, че на следващите местни избори ДОСТ ще стане първа политическа сила в Кърджалийско, а не се престраши на първи сблъсък със зам.-председателя на ДПС?
На парламентарните избори през 2017 година правото си на вот в секция №97 в село Мост упражниха 248 избиратели, като 163-ма от тях гласуваха за ДПС, 46 – за ДОСТ, и 13 – за ГЕРБ. В другата секция гласуваха 325 души, като 237 избраха бюлетината на ДПС, 45 подкрепиха ДОСТ, а 8 - ГЕРБ.
Чест прави на ГЕРБ, че само с 21 симпатизанти в Мост издигна Емин Сали Исмаил за кандидат-кмет. А партията с 91 гласа се скри!?
По същото време, когато Хасан Азис анонсира сигналите от вота в Мост, Лютви Местан обяви в кирковско село: „Скоро няма избори“. Или е загубил форма и е проспал шанса да се изправи срещу Хасан Азис за първи тест, или Лютви Местан се страхува от зам.-председателя на ДПС и кмет на Кърджали.
*
Възможно ли е Лютви Местан толкова да е израснал като политик, че да владее невидими за другите похвати? Така да е наредил нещата, че ДОСТ да се яви като дух на тези важни избори в Мост и да катурне кандидата на ДПС!?
Не, защото от онази нощ на коледно-новогодишното слово на Ахмед Доган, поето от Местан като кроше с измерение „нокаутът неизбежен“, председателят на ДОСТ не е сам на върха на партията. Могиляне, Джебел, пак Могиляне, предизборен клип, избори… на всички важни места и събития личеше, че Местан си има шеф. Но…
Най-големият началник в ДОСТ, човекът, който върна мрака а ла „Възродителен процес“ в домовете на турците в България, отдавна е модерно заточен в Гватемала.
Местан е сам и мисли по-трезво.
Ако се беше записал за състезанието в Мост, на 20 май, в 20.00 часа трябваше сам да признае, че ДОСТ е в състояние „гитти-битти“. Бягството от сблъсъка с Хасан Азис е далновидно. То гарантира още година и няколко месеца декларативно кретане с надеждата до местните избори да се появи някой като прокудения заради слабите анализи в Гватемала политически инженер.
Има и друго. Още в неделя вечерта, съобразно резултата на кандидата на ГЕРБ, Местан да обяви, че невидимо хората му са работели за него. Думите му ще бъдат менте. Ще бъде натягане пред ГЕРБ. Ще е предлагане на услуги за Местни избори`2019.
Емин Сали Исмаил със сигурност ще спечели доста повече от 21 гласа - и като личен принос в предизборната кампания, и като ефект от работата на ГЕРБ.
Въобще, ако има дух в урните в Мост, в никакъв случай това не е „ДОСТ“, а традиционното „Недоволни от ДПС“. Което не е достатъчно да се победи ДПС в село Мост!
*Гитти битти Отиде, та се не видя; Мина замина.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/5/18 10:13

    ДОСТ не излъчи кандидат в Мост, защото не иска да се занимава с "оФсе"!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/5/18 10:16

    Местан щял да трепери от Хаасан! Да ви го набутам в юдейо-масонския вестник!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/5/18 10:25

    В Мост интрига няма. ДПС ще спечели, защото не позволиха на независимия кандидат да се регистрира. ГЕРБ ще вземе 50-60 гласа.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/5/18 10:29

    Ако ДОСТ не бяха откраднали парите за изборите от Турция сега щяха да имат мощна подкрепа и на 19 май да проличи, а на 20 май да спечелят изборите в Мост. Но наистина партията гитти са битти са.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/5/18 10:36

    Лютви е мишок,още не мога да забравя как го набутаха с оня списък и вместо при ГОЦЕ се озова пред вратата на БОКо,смях в залата

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/5/18 11:00

    На кой му дреме за тоя Мост по дяволите?!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/5/18 11:38

    Голяма работа какво щяло да става в Мост хората живеещити там ще решат.Който и да е все тая.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/5/18 12:05

    Внушения,внушения платени от Фасон.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/5/18 12:06

    Vidq se v mevlita v podkova koy ot kogo se strahuva HAsan Azis kato vidq na mevlita Lyutvi Mestan preblednq edvam ne pripadna i stana i izbqga

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/5/18 12:58

    А във вестника на Герб пише , че вече Мост е техен

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/5/18 14:01

    Ние сме за ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/5/18 14:18

    И какво от това като спечели расим Лятиф.Какво топли и каква файда имат от това избирателите и гласувалите за ДПС.Никаква файда нямат, само шайка бандити и разбойници отново ще се пъчат като султан неграмотни бабаити,а избирателя кучета ги яли ,както навсякъде където са ДПС

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/5/18 16:39

    Ако спечели другия кандидат Павле ще умре от кеф и ще сръбне чивас, и хаванска пуууура

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/5/18 17:40

    ПОЗОР ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

    Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан плати поредната глоба от 2000 лв. за ползване на майчин език в изпълнение на Наказателно постановление, издадено от Областния управител на Варна и потвърдено от Административен съд Варна.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/5/18 20:59

    Така ли,12.06?И ЗАЩО ЛЪЖЕШ?Хасан Азис изобщо не дойде в Подкова,Лютвито влезе и приз цялото време си стоя сам и си игра с него .НИКОЙ НЕ ОТИДЕ ПРИ НЕГО.ИЗОЛИРАХА ГО.НЕ ГО ИСКАТ.Всички се въртяха около Шинасито.Тъй че стига с ваще лъжи.

    ОтговорИзтриване
  16. zaferiyus17/5/18 07:59

    DO-Анонимен 16/5/18 20:59
    HASAN AZIZ BESHE TAM, NA PARVATA REDITSA OT LIAVO NA DIASNO SEDMIAT, OT DIASNO NA LIAVO 6 TI. NEDEY DA LAJES NE E POCTENNO. IMAM SNIMKOV MATERIAL. A MESTAN KAK SA POSRESNALI S OVATSII.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/5/18 08:20

    Шинаси защо държиш Д.Михайлова на работа тя е от ДОСТ и агитира от сега за тях а и бащата също от ДПС се прехвърли към ДОСТ нещо ли не чуваш

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен17/5/18 14:40

    Местан започна да си чисти бърлогата от агентите на ДПС и ДС.
    Първо почна от Кърджали.
    С новия координатор на ДОСТ - Хасан Азис няма да види бял ден
    Другия само пишеше уж против него по фейса ,а тоя ще действа по друг начин. Давай Мустафа бей с теб сме .

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен21/5/18 21:45

    Most zandan s chupen pit ta koli ne minavat veche ot tam

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.