Купата е „синя”!
„Арда” мина през ада по време на финала, но прати трофея в Кърджали! Обрати, 9 гола, много футбол, хъс и желание за победа - това бе Мачът на мачовете, който сложи точка на сезона, поставяйки заслужено „черешката върху тортата”, но за „Арда”. „Сините” от Кърджали спечелиха след дузпи финала, предаван на живо от 24rodopi.com, срещу „Кариана” и пратиха в екстаз целия град. Първи трофей идва в Кърджали за 94-годишната история на футболния клуб…
Мачът във Велико Търново започна кошмарно за „Арда”. Кърджалийци инкасираха попадение във вратата си още в 29-тата секунда на срещата. След това натиснаха здраво, а мачът се игра през цялото време пред вратата на символичните гости от „Кариана”. Гол на Джихат Кямил от „Арда” бе отменен заради засада в 42-рата минута. Атаките на „сините” продължиха до последни сили. Ерденци пък показаха защо неслучайно са хегемонът на Северозапада и нямат нито една загуба в шампионата. Отлични в тактическо отношение и във всяка фаза на играта. Все пак в 91-вата минута Димитър Алексиев пропука бетона и възстанови равенството, карайки стотици фенове от Кърджали по трибуните на стадион „Ивайло” да избухнат. Подкрепата за тима бе изключителна през целия мач.
По регламент продължение няма, а футболистите се подготвиха за изпълнение на дузпи. Там отново „Арда” трябваше да направи обрат, след като Борислав Стойчев изпусна първата дузпа за „Арда”. Стигна се до резултат 3:1 за „Кариана”. Тогава обаче, Влади Мисяк, Пламен Крумов и стражът ни Иван Караджов показаха класа и резултатът отново бе равен - 4:4 с головете от редовното време и два пропуска и за двата тима при дузпите. Достигна се до шесто изпълнение от 11-те метра. Караджов блесна със спасяване, а Ахмед Осман демонстрира най-здравите нерви. Момчето от Кърджали, чиято кариера премина изцяло в „Арда” изпълни последен и… заби безкомпромисно за 5:4.

Точка в спора и Купата е „синя” и тя е за Кърджали!
И… поклон пред стотиците фенове, които подкрепяха любимия отбор от първата до последната минута. И, разбира се, при изпълнението на дузпите!
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.