Учителка в детска градина е биела децата. Затова алармираха родители в Кърджали. Майки и бащи на малчугани в първа група в детското заведение са категорични, че са виждали как възпитателката удря шамари на 4-годишните, дърпа ги и се държи грубо с тях. Родители са се събрали и са уведомили за поведението на учителката директора на детската градина, разкриха те пред 24rodopi.com.
„Свидетели ли сте били на подобни действия, защото се отнася за един много добър преподавател? Ще сформираме комисия за проверка на случая”, пък бил отговорът на ръководителя.
„Баща е видял как учителката удря шамар на едно от децата. Моята съпруга е направила забележка на преподавателката, след като е видяла буквално да влачи за ръката детето ни. Когато са при другата учителка децата влизат усмихнати и щастливи. Обратното-когато са при въпросния преподавател плачат и се дърпат, изобщо не искат да влязат в стаята”, коментираха за 24rodopi.com родители.
Въпросната учителка е на работа от началото на тази учебна година.
Предстои родители да се срещнат със зам.-кмета в образователния ресор Веселина Тихомирова, за да я запознаят със случая.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

33 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/5/18 08:33

    сложете камери в детските градини това е решението

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/5/18 08:51

    Ей родители първите седем години от възпитанието на децата ви са важни
    Навремето като ни удряха шамар учителите и като си връщахме вкъщи и се оплаквахме родителите ни биеха още веднъж Децата трябва да имат респект от учителите си Ако е превишила правата си тази учителка е друго но с един шамар това не е нишо Предлагам на тези родители да влезнат и да работят в една детска градина няколко дни и после ще поговориме отново На всички децата са ни най милото ,но трябва да се учат в първите седем години най важните

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/5/18 08:51

    Za koq gradina stava vapors. ...koq e prepodavatelkata?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/5/18 08:52

    Бащата дето е видял сигурно е от учениците след 1989г
    Ако е бил ученик преди това , знае какви бяха правилата и уважението към преподавател кмет и т.н

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/5/18 08:54

    SHIROKO POLE V DESTKATA GRADINA LELICKATA NE DAVA DOPILNITELNO HRANA NA DESATA

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/5/18 10:12

    Факт е че не е лесно, сама възпитателка с 15_ 20 деца. Но всяко дете си е индивидуално и различно от другите .Те пък получават заплата за това, с цялото съзнание знаят какво ще работят и за трудностите на тази професия са на ясно. Ако им идва в повече,никой не ги държи насила там.Не е нужно напрежението от ежедневието им да рефлектира върху децата. Да първите 7 са най важни, но и аз не съм съгласна да ми обиждат и бият детето.В нашата градина учителките също викат и обиждат децата,дори и тези със СОП .От по големите деца знаем и че ги пляскат, да не кажа бият, че звучи страшно.Заплашват със заключване в стаичката и т.н. дори и с това че ще кажат на родителите че не слуша и да го набият. Ами това не е ли разбиване на детската психика, и всяване на страх,който също е важен за формирането на първите седем.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/5/18 10:18

    Пак се започва!
    Пак ще има приказки за учители, възпитание и т.н.Пак ще се плюят учители и възпитатели. За лелята в Широко Поле - жената от вкъщи ли да донесе храна и да дава допълнително на децата? Каквото се полага тя само разпределя на всички деца. А доколкото за учителите и възпитателите им пожелавам да имат здрави нерви са коменичарите, освен да почнат да работят и с деца и с техните родители

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/5/18 10:34

    Abe seki si zema zaplata ot taya rabota trabva da izpilnyavat kakto trabva.a ne sizz samari.triabva kameri 😡

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/5/18 10:40

    Nedopostimo povedenie ! Disciplinarno trqbva da bide uvolnena ! Do vsichki koito sa vizpitani s nasilie i zashtitavat tazi slujitelka vie ste bolni !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/5/18 10:42

    коя градина

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/5/18 10:59

    Детска градина „Щастие” - във Веселчане, а учителката се казва М. Мехмед , една уж „Учителка - професионалистка по-шамари и бутания”'...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/5/18 12:21

    Шамара ли е възпитание? пускай твойто дете да удрят на градина, и ти го пожелавам бол бол. Ако не може да търпи децата да се маха от там, има доста места за работа по_ цеховете да иде там да работи. Не ги пращаме да ги бият, а ги пращаме да ги възпитават. Но проблема е там, че тази жена не е възпитана!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/5/18 12:28

    Кажете името на градината?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен9/5/18 13:33

    Родители възпитавай те си децата .Вие не знаете как се държат децата ви в училище и детските градини а имате големи претенции.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/5/18 13:35

    Нека да се сложат камери в училище и детските градини и много родители които смятат децата си за много възпитани ще бъдат разочаровани от поведението на децата си .

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен9/5/18 14:07

    ДО 9/5/18 08:51:
    1. Шамарите, които ядат децата са ЕЖЕДНЕВНО! Не става въпрос само за един шамар, само за едно дете!
    2. Няма нужда да влезнем в една или друга ДГ за 2-3 дена, защото ние не сме педагози, а въпросната учителка е педагок и е завършило нужното образование! Трябва да има подход към децата, а не ежедневно да раздава шамари!
    3. Първите 7г. на детето ако мине само с физически и психически тормоз, това дете как ще се развива, каква ще и е психиката!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен9/5/18 14:53

    Изключено е подобно поведение от тази госпожа. Моето дете е също в нейната група и не съм усетила дори притеснение когато го давам сутрин. Детето ми е спокойно и отива с желание на детска градина. Защо нас, останалите родители, които сме доволни не са ни викнали или поне уведомили за тази жалба ? А какво ще стане ако не се докаже нищо, как ще погледнат жената в очите се питам, как ще оставят децата си сутрин, без да ги е срам ?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен9/5/18 15:13

    На всеки родител детето му е най-милото и ценното. Има и други начини децата да се възпитават. Живеем в ново педагогическо време с цел децата да пораснат като личности а не малтретирани. До Анонимен 9/5/18 08:51 живеем е 21 век. Да,първите 7 години от възрастта на детето са най-важни. И с шамари ли се възпитават децата? И казармата е важна, къде е тя? Не си мислете,че пропуските на децата са в първите 7 и,че с този начин на възпитание ще се поправят нещата. Родители не позволявайте да газят самочувствието на децата ви и не ги възпитавайте като Егоисти. Работете за доброто за децата ви в екип педагог-родител-дете.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен9/5/18 15:29

    Ей, хора, спрете се и се ограмотете!!! Плюете с толкова грешки, че не ми се четат коментарите ви. О, знам, ще кажете -не чети... Сложете си камери вкъщи, дайте записите преди записване в градина или училище, за да можем и ние учителите да избираме кого да учим и кого не...Най-неграмотните най-много роптаят...Защо ли???

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен9/5/18 15:43

    Интересно оплакват се броят на децата всеки фен разте няма група под 30 деца и никой не си спира детето както и никой не го отписва ддетето хем недоволни хем много усмихнати са родителите към учителките какво разбрахте вие има организирана акция срещу персонала и децката градина друго обяснение няма

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен9/5/18 16:34

    ДО 9/5/18 14:53

    Един въпрос: Щом твоето дете посещава тази група, защо не си написала името си? Да се знае коя си! Да ти кажа ли защо? Защото си близка на госпожата и блъфираш!!!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен9/5/18 17:30

    Нито една учителка няма право да удря да убижда иде дасе държи грубо към децата в закона тяяа госпожа трябва дасе съди в европейско право и незабавно да има ревизия в всичките градини и дасе слагат камери и дасе наблюдава от държавни контроли на евро съюза .

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен9/5/18 18:09

    Никой да не оставя детето си там! Тогава сами ще разберат как трябва да работят,

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен9/5/18 18:24

    Защо разчитате учителите да ви възпитават децата .Децата се възпитават в семейството уважаеми родители .Когато родителите нямат елементарно възпитание няма как децата да бъдат възпитани .Само с претенции и неуважение към учителите нещата няма как да се случат.Ако се сложат камери в училища и детски градини ще има много родители които ще се срамуват от децата си .

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен9/5/18 18:35

    След време когато децата отидат в училище и не влизат в час и заради незнание им се пишат двойки пред кого ще се оплакват тези родители може би на министъра на образованието и ще уволняват учителите .Как така се случва че половината майки са много доволни от госпожата а 7-8 майки неса доволни .

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен9/5/18 21:33

    15.13
    А когато детето ти излезе в живота,когато мама я няма да му пази правата ,защото било дете,тогава на кого ще се жалваш?И да попитам и аз като в един по-горен коментар-ЗАЩО ОСТАНАЛИТЕ 15 РОДИТЕЛИ не се оплакват?Може ли няколко деца/явно достатъчно разлигавени вкъщи/ да "диктуват" нещата в цяла група?Прав е господинът за седемгодишното образование.А един от коментарите,който твърди,че госпожата е педагоК и била длъжна да възпитава,защото имала такова образование....ГОСПОДИНЕ,в съвременното училище,детска градина СЕ УЧИ И ОБРАЗОВА детето Ви,възпитанието го получават вкъщи.Възпитаваха през комунизма,че такава беше политиката,сега няма такъв филм.И наистина сложете камери,че да видите защо ги бият децата ви.........после най-вероятно и вие ще ги набиете.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен9/5/18 23:15

    Iskame kameri na detskite gradini

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен10/5/18 00:44

    До колкото знам, детските градини се посещават от деца на възраст от 3г. до 6г. възраст и незнам дали е нормално, както чета в коментарите при всяко едно нарушение на правилата от страна на децата да бъдат наказвани с психически или физически тормоз, или както казват коментаторите "...че да видите защо ги бият децата ви.........после най-вероятно и вие ще ги набиете....". Директорката има около пет дни да оправи това което е сътворила.А за Мехмед нищо лично, просто да продължи с това, с което се е занимавала последните години преди да дойде в градината.б.б.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен10/5/18 09:10

    ДО 9/5/18 21:33
    Къде са тези 15 родители, които не се оплакват? Няма такива! Сигурно има 2-3, които не се оплакват, а не че не се оплакват, а ги е страх! Със страх нищо не става! А в статията пише, че родителите са 14, сигурно има и други, които не са могли да дойдат! И никоя госпожа или помощничка няма право да удря децата, това е подсъдимо!
    А доколкото виждам, тази въпросната директорка също е за изключване, защото не е предприела никакви мерки за решение на проблема с месеци! Нормално е на хората да им е омръзнало от всичко това! И са предприели други мерки, защото с добро и молене на директорката да вземе мерки, не дало резултат!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен10/5/18 09:30

    Стига сте говорили глупости децата са били невъзпитани,всяко дете е с различен характер някои по кротки някои по буйни това са деца .Какво трябва да правят да седят като малоумнили, за да може госпожата спокойно да си пие кафето ли?Колкото госпожата толкова и директорката е виновна да си стегне персонала.А госпожата редовно да си пие хапчетата,ако е болна да се лекува да не тормози децата.Браво родители търсете си правата, заради мълчанието сме в това положение.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен10/5/18 14:27

    Detsata prekarvat povece vreme po gradini i qsli ,nakoy da mı kaje nesto pak zal vizpitanieto na detsata ,b bilgariq gramotnosta bese do '89 godina

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен10/5/18 14:59

    Kakiv e tozi izraz,,slojete kameri i vijte zasto gi biqt detsata vi"sto da müzik ste vie s edna elementarna kletka pred pensiq vse edno,köy imamı pravoto da bie neciye dete,imali takiv zakon??? Ya mı kajete,vsicki ucitelki polucavat zaplata ,imenno zastoto niet roditelite in davsnaes tozi sans sprastayki detsata ni v derski gradini i ucilista,tova da se potcertae nezabavno,a vece ve sme prost narod su e drugo osobeno jiveestite nie v kircali i oblasta

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.