Полиция и жандармерия пазят селскостопанската реколта в област Кърджали  от посегателства.
Директорът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов утвърди подробен план за противодействие на престъпни посегателства върху реколтата през тази година и установяване на извършителите на такъв вид деяния. В охраната по това направление участват около 20 полицаи и 20 жандармеристи на територията на общините Кърджали и Черноочене в смесени и самостоятелни патрули. В останалите РУ на МВР в областта опазването на реколтата е постоянна задача на районните и младши районните полицейски инспектори, полицейските патрулни екипи, служителите на Пътна полиция, а в определени случаи и оперативни работници. В изпълнението на задачата са проведени срещи с представители на частни охранителни фирми, осъществяващи дейност в този отрасъл, за засилване на тяхната бдителност и уточняване на реда за обмен на информация. С ръководители на земеделски кооперации, кметове по места е уточнена организация за охрана на складови бази за съхранение на селскостопанска продукция. Проведени са инструктажи и назначените полски пазачи за координиране начините на взаимодействие.
Периодично в активния селскостопански сезон ще се провеждат специализирани операции за проверка на транспортни средства, превозващи продукция. Специално внимание ще се обръща на извънгабаритната селскостопанска техника и прикачения към нея инвентар. Постоянен акцент в проверките ще бъде и укрепването на товарите с оглед да не се изсипват върху платното за движение и да се създават предпоставки за пътни произшествия.
В районите с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция ще има засилено полицейско присъствие.
До настоящия момент на територията на ОДМВР-Кърджали няма сигнали и жалби за кражби на селскостопанска продукция.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/5/18 16:49

    Пълни глупости .Никаква охрана няма никъде на селскостопанска продукция.Това е лъжлива информация .Дори и да подадем сигнал за кражби и на продукция от нивити полицията отговаря да си ги опазваме или да си назначим пазачи .Така че ниещо истина няма в тази информация

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/5/18 18:51

    разбира се че общинските кметове имат задължението да назначават пазачи за охрана на селскостопанската продукция съгласно ЗОСИ, закона за опазване на сел.продукция, селските кметове също имат задължения по този закон, не да стоят като фитки цял ден пред общините.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/5/18 18:52

    разбира се че общинските кметове имат задължението да назначават пазачи за охрана на селскостопанската продукция съгласно ЗОСИ, закона за опазване на сел.продукция, селските кметове също имат задължения по този закон, не да стоят като фитки цял ден пред общините.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/5/18 22:18

    pu pu...dano jandarite ne se izbiat pomejdu si...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/5/18 23:04

    А от свободно пашуващи крави кой ще пази нивите? На кого е това задължение?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/5/18 13:05

    за свободно пашуващи крави край нивите с продукция кметовете по населените места имат правомощия да пишат актове и глоби, но те не го правят защото не знаят как се пишат или не искат да са лоши, защото няма да ги избират съседите на следващите избори затова.Това е също тяхно задължениееее.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.