„Докога ще търпим агресията над медици?! Случаите на саморазправа и обидно поведение към специалистите в бели престилки растат в прогресивна агресия по всяко време на денонощието - и в делник, и в празник. Поредна жертва на юмручното право стана 51-годишен фелдшер от Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали, който при домашно посещение в събота бе посрещнат с обиди и юмрук в лицето от сина на възрастна жена, нуждаеща се от спешна помощ. Вследствие на това "цивилизовано" посрещане фелдшерът падал по стълбите и получил наранявания, които наложили спешно да бъде приет в хирургично отделение. И колкото и да звучи абсурдно дежурният медик е "извадил късмет", защото падането му можеше да бъде с фатален край", се посочва в отворено писмо до медиите от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.
„Ние продължаваме да питаме: Докога ще търпим агресията над медици? Докога пациенти и техни близки ще упражняват вербално и физическо насилие над медицински сестри, фелдшери, лекари и други медицински специалисти, които влагат своите знания и опит, за да бъдат максимално полезни на своите пациенти, а в замяна получават обиди, ритници и юмруци?! Докога медиците у нас ще бъдат боксови круши за хора, които изкарват недоволството си от неудачите в българската здравна системата върху тези, които ги лекуват и полагат грижи за тях?!
Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи като партньор на Българския лекарски съюз в Националната кампания "Не на агресията над медици!" ще продължи да алармира за всяко непристойно поведение и посегателство над медицински лица и да полага усилия за постигане на нужното обществено признание и уважение към медицинските специалисти у нас, посочват още в писмото си от Асоциацията.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/5/18 18:36

    И аз съм против агресията над медици и над когото и да било. Против съм обаче и медиците непрекъснато да точат пари от здравната каса за неизвършени дейности. Не съм съгласен и с това в малките населени места медиците - лекари и зъболекари да работят когато на тях им е удобно и въобще да не се съобразяват с работното си време.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/5/18 19:52

    Zaslujavat.... za6toto se darhat ne4ove6ko s horata i se 4aka s 4asove doru i v spe6noto....
    Zaslujavat!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. MINALATA GODINA IMASCHE SPECHEN SLYCHAI VAV VAZROJDENCI OBADIHME SE I TE PRISTIGNAHA EDVA SLED 40 KINYTI ZA MALKO CHOVEKA DA YMRE SEGA KAKVO A KAJEM ZA TOQ SLYCHAI KOI E VINOVNIQT TYK KAJETE VIE BOKLYCI

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/5/18 06:50

    Докато ходите да спасявате мазни вмирисани мангали, на нивото на маймуни, които не внасят и един лев във здравеопазването, а само ползват о нашите осигуровки.Да има как и аз няма да плащам.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/5/18 07:35

    лекарите са ни нужни, обаче понякога наистина си търсят боя, някои от тях разбира се...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/5/18 16:31

    Доста лекари заслужават не бой а ритници за отвратителното им отношение към болните хора.изживялсъм го .затона не се оплаквайте уважаеми РЕКЕТЬОРИ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.