„Ще бъдем съвестта и на леля Емине в Кърджали и чичо Ахмет в Комотини!“, заяви пред 15 000 души в Одрин кандидатът за президент на Турция Мухаррем Индже.
Кандидат президентът от Народната републиканска партия (СНР) подчерта: „Председателят на Партията на справедливостта и кандидат президент г-н Ердоган казва, че нашата единствена цел е да го свалим от власт. Заклевам се, лъжа е. Аз нямам проблеми с теб. Моята грижа е Турция. Аз казвам, че ако с твоето сваляне от власт ще се понижат и нивата на долара, еврото, лихвите, цената на горивата, бензина; слез от властта и ти, бе братко. Да не би да си по-ценен от 80 милиона души? Турция е по-голяма от теб.”
На митинга на площад „Истасйон” в Одрин кандидат-президентът Мухаррем Индже каза: „Сега ще се включите на живо от тук. Цял свят ще научи за положението тук. Ние ще бъдем съвестта не само на гражданите ни от Хаккяри и Одрин, но и на батко Джемил в Призрен, леля Емине в Кърджали и чичо Ахмет в Комотини“.
Индже говори на митинг в Одрин след като посети лидера на прокюрдска партия Селяхаттин Демирташ в затвора край града. Кандидатът на СНР каза още, че разчита на младите хора, особено на жените в Турция, за по-добро бъдеще.
"Нямам проблем със забрадките", каза още той, визирайки предишния твърд подход на СНР срещу носенето на забрадки в държавните учреждения, отбелязват турските медии. Самият Индже също има жени в семейството си, които носят забрадки. "Носете ги, където искате. Няма да позволя на никого обаче да ги използва за политически цели".
Пред одринци Мухаррем Индже обяви, че Ердоган му е насрочил среща вечерта (от 21.00 часа на 9 май в централата на Партията на справeдливостта и развитието (АКР), Индже отново засегна определението "беден човек", дадено му от Ердоган: "Като син на бедния шофьор на камион Шериф", каза Индже пред множеството, "ви обещавам, че няма да забогатея, преди вие да забогатеете". Ден по-рано, в обръщение пред парламентарната група на АКР, Ердоган заяви, че е бил объркан дали да разглежда като своя опозиция в президентската надпревара Кълъчдароглу или "бедния човек, когото той лансира", имайки предвид Индже, който отговори незабавно, като каза, че се гордее да е беден човек, а не "някой сенчест".
Индже и Ердоган разговаряха 40 минути в централата на АКР.
Мухаррем Индже, кандидат-президентът на водещата опозиционна сила в страната - социалдемократическата Народнорепубликанска партия (НРП), внася нов стил в турската политика от началото на кампанията, след като бе номиниран от лидера на НРП Кемал Кълъчдароглу – това пък пише в свой коментар всекидневникът "Хюриет дейли нюз".
Първото, което Индже направи, след като беше номиниран, е да отиде на петъчната молитва миналата седмица в историческата джамия Хаджи Байрам в столицата Анкара. Това може да е подразнило някои върли секуларисти в СНР, които може би смятат демонстрирането на религиозни вярвания за нарушаване на кемалистката традиция. Но това е Индже, такъв, какъвто е в истинския живот, той не се правеше. Като училищен преподавател от град Ялова в Западен Анадол, произхождащ от традиционно семейство на НРП, той отдавна е твърд последовател на Мустафа Кемал Ататюрк, а също и вярващ мюсюлманин: типичен светски турчин мюсюлманин.
Второто нещо, което направи след своето номиниране, беше посещение в Анъткабир - мавзолея на Ататюрк, за да покаже почитта си.
Още щом бе избран за кандидат, в социалните медии започнаха да се разпространяват видеозаписи, на които той бе заснет да носи селски каскет и да играе "зейбек" (фолклорен танц, изпълняван и от турци, и от гърци от двете страни на Егейско море) с група жени. Видеото може би бе разпространено, за да покаже колко обикновен човек е Индже, но то бе заснето на сватбата на сина му, където той танцува съвсем естествено. Оказа се, че записът е добър предизборен материал за него, показвайки го в естествена и неподправена светлина.
После Индже обяви, че ще направи посещения в знак на вежливост при всички свои съперници за президентския пост, за да им пожелае късмет.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/5/18 09:08

    Велик е!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/5/18 10:58

    Кълъчларолу разори социалното и здравното осигуряване на Турция този иска да разори Турция

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/5/18 11:43

    Дано успее, но едва ли !!! Не успя да спечели достатъчно гласове в своята си партия ! А кандидат депутати от неговата партия де му отстъпиха място в асансьора! Наистина е стойностен и способен човек. Имам чувството че Председателят на партията му , с издигането на кандидатурата цели да се отърве от един конкурент - не може да се кандидатира вече за депутат. Ще спечели единствено лисицата в политиката Кълъчдароглу !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/5/18 16:49

    Индже, гледай си Турцията! Кърджали и Комотини не ги бъркай, щото ще ти объркат сметките! Както си Индже, Индже, може съвсем да изтънееш, да се стопиш и да изчезнеш!...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/5/18 18:38

    г-н Индже го изпързаляха ДПС и СНР заедно

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/5/18 22:17

    Toya shtql da prodade SARAYA ha ha ha

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/5/18 06:58

    Sami Erdogan i Boyko

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.