От времето на Алеко Константинов много ни се ще да се сравняваме с Швейцария и дори да я преварим с гърди напред. Защо така?
Комплексарщината е идиотски трепет на недолюбеното съзнание и води до чувство за малоценност. Всеки народ има своето Аз, своя профил-психологически, физически, манталитет. Сравненията са безумни. Почти всички нации притежават свой собствен език. Други нямат. Ако камъните, пясъкът, циментът и водата са елементите за бетона, то езикът е фундамент за народност. Швейцарците го нямат, но да им пука? Що тогава сме се закахърили по Алековски за оприличаването и надпреварата? Глупаво. Всяка нация носи своите черти, своя кръст и крачи по своите стръмнини.
Уникалните в световен мащаб български нестинари минават през въглените за здраве и победа над злото. Нашите мечти! Швейцарците не са водили битки, не са участвали в нито една война, винаги са запазвали неутралитет в най-новата си история. Те живеят в сбъднати мечти, без да са проляли капка кръв. Ние минаваме през огън и изгаряме за мечтите си.
Кой е по-силен и кой би оцелял при последната война на духа? Тогава, когато никой не може да запази неутралитет? Тези, които говорят на чужд език за сбъднатите си мечти, или тези, които влизат в ада за своите?
Европа няма едно сърце, но дори и да имаше, то не тупти еднакво навсякъде.
24rodopi.com
Четете по темата по-късно тук:
Балът с маски наречен „Европа” и кривите банани
Евророби в огромната империя на равноправните
Преди ЕС построих къща, сега не мога да направя дори ремонт!

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.