Поскъпването на водата в Кърджали бе потвърдено от съда. Решението се отнася за три областни града - Ямбол, Кърджали, Смолян, и още едно ВиК дружество - на курорта Златни пясъци.
Както първи 24rodopi.com писа, цената на водата в Кърджали се увеличава с 2 стотинки – от 2,41 лв./м³ на 2,43 лв./м³.
„За една немалка част от ВиК операторите съдът е потвърдил на първа инстанция решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), на което миналата година бяха одобрени бизнес-планове на 14 регионални ВиК оператори, като в края на годината са били приети и цените за 2018 година“, заяви пред журналисти Ивайло Касчиев, директор “ВиК услуги” в КЕВР.
През декември Върховната административна прокуратура се самосезира и извърши проверка на законосъобразността на решения на КЕВР за цените на водата и бизнесплановете на ВиК асоциациите. Няколко дни преди края на годината прокуратурата протестира поскъпването на водата на 14 ВиК дружества, като най-малко скача цената на водата в Кърджали.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/5/18 10:22

    Най-скъпата и мизерна вода, през седмица да тече кал или да има авария, слаба държава!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/5/18 14:57

    Ot gore voda ot dolo voda pod vada sme plashtame vse edno v pustinq jiveem. Pozdravi na maikite vi upravnici

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/5/18 16:09

    Защо увеличава цената на водата? Защото от потребителите искат да си избият парите които според мен не заслужават. Пример: От месец август 2017год. в района на с.Резбарци в близост до джамията долу до дерето тече питейна вода. Тя тече и в момента от водопроводната тръба и се влива в дерето. Обаждал съм се на диспечера във ВИК. Ходих лично при управителя на ВИК като там бяха и неговите колеги. Обещаха, че ще отстранят аварията и с това си остана. Питам се ако беше в друга държава дали щеше да бъде така. Но тук е България и всеки прави това което е добре за него. Нека за всеки случай дойде екип на 24 rodopi.com и да заснеме това. До кога на ВИК ще им търпим безобразията.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.