Големият приятел на Кърджали Мухаррем Индже е кандидат за президент на Турция. Номинацията бе обявена от основната опозиционна сила – Народно-републиканската партия (СНР), преди минути.
Както вече 24rodopi.com писа, ден след като Реджеп Тайип Ердоган изненадващо обяви, че Турция ще гласува предсрочно за президент и парламент на 24 юни, политиците, които могат да мерят равнопоставено сили с  Ердоган са Абдуллах Гюл, Мухаррем Индже и Мерал Акшенер.
Председателят на СНР Кемал Кълъчдароглу обяви кандидатурата на Индже. Кандидатът за президент свали партийната значка от ревера си и подчерта, че е кандидат на всички етноси и партии. Той се качи на трибуната под звуците на марша „В планините на Измир цъфтят цветя“ и заяви: „На 25 юни във всяка планина в Турция ще разцъфнат цветя“.
Семейството на 54-годишния Мухаррем Индже е имигрирало в Турция от района на Драма, Гърция, а тъстът му е син на изселници от Кърджали.
Един от най-добрите оратори в Турция, който държа речи в две поредни години на митинги край Тюркян чешма в кирковското село Могиляне, преди месеци заяви: „Турците в България заслужават Нобелова награда за мир, защото извоюваха тази демокрация без кръвопролития“. 
Мухаррем Индже бе на посещение в регион Кърджали на 25 и 26 декември миналата година.
Да си припомним и думите на Мухаррем Индже в Могиляне на 26 декември 2016 година:
„Религията, вярата и етническата идентичност на хората са в основата на силната демокрация.  Тези принадлежности се представляват от честта на отделната личност. Никой не трябва да се интересува от моята вяра и религия, защото те принадлежат към моята личност. Държавата също не трябва да се занимава с тези принадлежности. Гъркът трябва да бъде горд със своята етническа принадлежност, така както българинът или турчинът - със своите етноси. Това се отнася и за религиите –  и за мюсюлманина, и за християнина.  Държавата трябва да бъде слуга на своя народ, като изгражда пътища, прекарва електричество, разкрива работни места, осигурява качествено здравеопазване и образование. И това се отнася за всяка една страна – и за Турция, и за България,  и за Гърция, Германия, Русия. Държавата трябва да бъде сляпа и необременена, когато обслужва своите граждани. Не трябва да ги определя по етнически или религиозен признак. Това трябва да се постига чрез политика на равнопоставеност сред гражданите й. И ето, ако успее да осъществи тези цели, една държава ще бъде могъща, а нейните граждани – щастливи.
Вие сте български граждани, но етническата ви принадлежност не е българска. Трябва да изразявате това без да се страхувате, но и да работите устремено за просперитета на България, защото сте български граждани.
Ние политиците, които идваме от Република Турция, сме с вас не за да ви даваме насоки, а защото сърцата ни са сплотени и обединени. Трябва да пренебрегнете със силен замах всички онези политици, които са тук, за ви направляват, и които искат да ви управляват. Нашите приоритети са съвсем различни, а именно да осъществим силна връзка с вас, като сме заедно, рамо до рамо. Ако ви забодат с трън, ще ни отнемат сърцето, ако ви отрежат пръстите, ще откъснат нашите ръце.
Точно това е причината да бъдем тук, за да обединим нашите сърца, а не за да ви даваме насоки, да ви управляваме или ви използваме като инструмент във вътрешнополитическите проблеми на Турция, или пък да събираме гласове от вас.
Човешката история е изпълнена с борби за свободи и демокрация, каквато борба водите вие от дълго време насам. Ние следим тези процеси и ви уверяваме да не се страхувате, защото историята е свидетел, че времето е най-добрият измерител за правотата на борците за свобода. Вашата борба е справедлива и правилна. Не се отказвайте от вашия път.
Вижте какво казва Пир Абдал Султан(известен турски поет от Средновековието): Ако кадиите и мюфтиите пишат фетва(б.р. становище по теологичен или правен въпрос), ако ще с кама да отрежат главата ми, ако ще всеки се откаже от своя път, аз не бих се отказал от моя път“.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/5/18 12:02

    Нашият лидер е Ердоган

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/5/18 12:54

    Do 12:02
    Tayyip e lider na neobrazovani ovze,kato teb.
    Tayyip gürcü yahudisidir ve türkleri hiç sevmemiştir.Yapmış olduğu Rabia işareti yahudi işaretidir,ama bunları sen gibi cahilin bilmesi mümkün değil tabi.
    Ince shte e novi9t prezident na Republika Turzi9 i shte izmete vsichki boklutsi ot politikata.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/5/18 13:43

    CESTITO MUHAREM INCE BASARILAR
    BIR TURK OLARAK SANA INANIYORUZ VE GUVENIYORUZ
    KURTAR BU TURK MILETTINI BU DIKTATORDEN
    ERDOANIN SONU INSALAH
    MILIYETCI TURKLER HEPISI DESTEK OLSUN

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/5/18 14:52

    Нашият лидер пък е Бойко Методиев Борисов !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/5/18 15:11

    Давай Индже,мачкай шизофреника,който съсипа Турция

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/5/18 17:06

    Кандидатат на ДПС е Индже /тънък , а на ДОСТ -Ердоган
    След изборите ще видиме кой е спечелил
    Става интересно шиите против сюнити

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/5/18 17:35

    Nashia lider jelazna lady Meral AKŞENER

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/5/18 22:01

    DO 12;54
    Ako ne beshe ERDOGAN shtqhte da vidite vie otkade izgrqva slunceto ,ovce ste vie choveka izdigna TURCIA v ikonomicheski i voenen gigant na 45 god se pensionirate no davarlar kat vas nqma kak da go razberete,sega Turciya shtqha da ya parcelirat i kyurdite shtqha da vzemat do Ankara ,hainler az ako sum na mqstoto na Erdogan shte mahna dvoynoto grajdanstvo i shte vi nakaram da izberete ili TURCIA ili BG,ERDOGAN sizinleyiz

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/5/18 22:03

    Ako Erdogan e gurcu to Ince puk e Solunski pomak

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/5/18 19:10

    Кемал Кълъчдароглу и този Индже от лъжи друго не знаят. Изпреварват се един друг.. 😂😂

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.