На 6 май в Кърджали в градинката пред храм „Св.Георги Победоносец“ се изви голямо хоро, на което се заловиха и млади, и стари.
Богатата празнична програма по случай Гергьовден бе и по повод 90-годишнината от откриването на централната градска църква. За  кърджалийци и гостите на града свири оркестър „Тракия” с виртуозните солисти – световноизвестният кларнетист Иво Папазов и акордеонистът Нешко Нешев, участваха народните певици Мария Карафезиева и Христина Чаушева, както и фолклорна формация „Беломорка“ с ръководител Пенка Нешева.
Танцьори от фолклорния ансамбъл при Дома на културата също поздравиха многобройната публика, изпълнила пространството час преди началото на концерта.„Обични в Господа наши съграждани, трябва да ни е мил нашият град. Независимо кой какъв е по вяра и народност, ние сме един народ. Ще припомня, че Св. Георги е покровител на Балканите. Този град е създаден от поколенията на Родопите и на Тракия. И ние днес, да даде Бог, трябва да милеем за свидния ни град. Да бъдем живи и здрави”, каза в краткото си приветствие енорийският свещеник на храма „Св. Георги Победоносец” отец Петър Гарена и предизвика овациите на всички присъстващи със своя специален музикален поздрав.

„Нека ни е честит празника 6 май -Денят  на храбростта и Българската армия”, каза в словото си кметът инж. Хасан Азис. „Тази църква продължава да бъде стожер на вярата, на добруването, на надеждата и на комшулука, нека не даваме възможност на злото и разделението да намери място между нас”, заяви кметът и допълни, че общото щастие на хората в Кърджали трябва да бъде обща грижа и отговорност на всички жители и на християни, и на мюсюлмани. „Честит Гергьовден на християните, хубав празник Хъдърлез за мюсюлманите. Нека да вървим по общия път на заедността”, пожела още инж. Азис. На двойния празник всички се заловиха на голямо общо хоро, което поведе лично кметът на Кърджали.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/5/18 08:28

    Защо кмета не уважи с присъствието си полагането на венци на паметника на Освободителите?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/5/18 09:09

    Do 08:28
    Zashtoto kmeta e TURCHIN.!
    Da poloji venzi na pametnika na ubiyzite na dedite si li?
    Shtom ne razdel9 horata na bılgari i turzi,shte mılchish.!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/5/18 09:11

    Честит празник
    Защо кмете като видиш някой член на ДОСТ или си обръщАш главата или го гониш от общинската му работа това КОМШУЛУК ЛИЕ

    ОтговорИзтриване
  4. Петъра изповядва ереста хрислям - синкретична религия, механично обединяваща християнството и исляма въз основа на съдържащите се в тях сходни морални и етични норми. Основната идея на хрисляма е, че християнството и исляма са съвместими и човек може да бъде едновременно християнин и мюсюлманин...хахаха, сатанинска лъжа и заблуда! Хрислямът се появява в Нигерия през 1980 г. За негов създател се смята мюсюлманинът Шамсудин Сака, който твърди, че връщайки се от поклонение в Мека, бил срещнат от ангел изпратен от Аллах и получил поръчение свише, да помири християните и мюсюлманите....повече прочетете тук

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/5/18 14:03

    hayde bre koisa tiya taka narecenite oosvoboditeli

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/5/18 15:28

    Щото е бил на мевлид барабар с попа със седем моми . . .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/5/18 22:58

    Generala ot minzuhar e nomer 1

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.