Стадион „Дружба” отново ще приюти феновете и играчите на „Арда”. Днес или утре се очаква да бъде издадено разрешителното за ползване от Дирекцията за национален строителен контрол в София.
„Деветчленната държавна приемателна комисия подписа Акт 16. Той бе изпратен в ДНСК и чакаме издаването на разрешение за ползване на обекта”, посочи за 24rodopi.com зам.-кметът на Кърджали инж.Катя Митовска.
Както вече писахме, планирано е официалното откриване да бъде на 26 май, преди началото на срещата от предпоследния кръг между „Арда” и „Борислав” - Първомай. Прогнозата на 24rodopi.com е, че на 26 май за церемонията в Кърджали ще пристигне министър-председателят Бойко Борисов, който ще се възползва от правото си на пас върху зеления килим на "Дружба".
Това е първи основен ремонт на стадиона от построяването му през 1961 г., а средствата са около 2 млн.лв. В момента са монтирани 5 250 седалки като капацитетът е 15 000. Новото име на стадиона пък ще бъде Арена „Арда”.

 „Днес можем да кажем, че имаме един прекрасен, чудесно изпълнен и функциониращ стадион. Стадион, който на този етап отговаря на съвременните национални критерии за провеждането на мачове на най-високо ниво. От тук нататък нашето внимание ще бъде насочено към допълването със съоръжения както вътре в сградата, така и оформянето на зоната около стадиона. Важно е да се знае, че за да отговаряме за условията за провеждане на мачовете на професионална и по-горна лига, стадионът трябва да отговаря на европейски изисквания  и затова на нас ни трябва осветление. Ще поискаме и ще потърсим възможности за финансиране на осветлението на стадиона, така че тук да могат да бъдат провеждани мачове и вечер. Необходимо е и информационно табло, което също е предмет на инвестиция, която трябва да се потърси от страна на общината и разбира се - от страна на футболния клуб, който вече ще стопанисва този обект”, посочи по време на огледа от комисията кметът на Кърджали Хасан Азис.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/5/18 15:26

    tva ot 1 mesec go slu6ame 4e komisiata 6te odobrqva ama o6te ni6to ne e odobreno oblastniat arhitekt e za trepane lukuv

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/5/18 08:51

    Ще има ли Гербери на стадиона?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/5/18 10:47

    НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА УДАРЕНИ ЗА СОНДАТА

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/5/18 13:16

    КАЖЕТЕ ЗА СОНДАТА

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.