Това е най-българският празник. 24 май е дата, която е сакрална. Близо половин милиард души в света говорят и пишат на азбуката, произлязла от България. В тъмните векове, за да даде светлината в тях. Поклон пред всички книжовници…
Младите хора, преживели първата Световна война, бяха определени като „изгубеното поколение”. Понятието излезе от устата на писателката Гъртруд Стайн и бе използвано от Ърнест Хемингуей, който също влизаше в него.
Цели две поколения бяха погубени пък по време на българския преход. Отново при война. Тя не бе по полетата, границите, улиците в градовете. Сраженията се водиха в душите. Битката обаче не бе за истината, както сочат прозренията на руския мистик Николай Рьорих. Не заради философски изтезания, а заради най-първичните животински инстинкти-тези на оцеляването. Те превърнаха свободата в салам, обелката му в етикет за благородство, лъжата в най-необходимото човешко възприятие, сензитивността се разби в силиконовите форми, а идеите се оказаха най-обикновени проститутки в обществото. Така растяха стремежите на народ, който поиска да бъде по-нисък от тревата. Крахът му се отрази в огледалото на съвремието и обърна разкривен образ върху следващите, дваж по-осакатени от ГМО културата на обезверените. Будителите бяха прегазени от празните хелоуински тикви с будилници, които отмерват времето единствено до собствената си вечеря.
Едно погубено поколение ще спасява друго?
Честит 24 май...
Честит празник на всички! Няма нищо по-силно от знанието и по-красиво от силния дух!
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/5/18 08:28

    Някои знае ли милиони. И милиарди като пише?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/5/18 12:29

    Да ! Така е ! Време на салами, суджуци, калинки, тикви и тем подобни.Че са и на власт и ни управляват !!!!!Както е писал Хилендарски - племе, а не народ !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.