Задължително ще бъде извършвана проверка на всички лица искащи административна услуга от МВР, относно наличието на невръчени електронни фишове и неплатени глоби по Закона за движение по пътищата, в това число издаване на български лични документи, услуги по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, Закона за частната охранителна дейност и др.
Това обявиха от пресцентъра на МВР. Целта е да се постигне необходимият превантивен ефект от налаганите санкции за подобряване на безопасността на движението по пътищата.
„Преди извършване на административната услуга ще бъде извършвана проверка на лицето, заявяващо услугата, а в случай, че заявителят е пълномощник, проверка ще се извършва и на упълномощителя, относно наличието на невръчени електронни фишове, като същите ще бъдат връчвани. Проверка ще бъде извършвана и относно наличието на неплатени глоби, наложени по ЗДвП и лицето ще бъде поканено да плати.
Уведомяваме Ви, че е активиран портал за електронни административни услуги на Министерство на вътрешните работи. Чрез този портал на адрес e-uslugi.mvr.bg всеки може да провери за наличието на неплатени глоби. Също така, всеки който желае, може да плати задълженията си по електронен път. Справка може да се направи по номера на свидетелството за регистрация на МПС, както и по ЕГН на лицето”, посочиха от пресцентъра на МВР.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/5/18 12:04

    Най накрая нещо обнадеждаващо. Мошениците и недобронамерените може да ходят вече и без лични карти, ако им стиска.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/5/18 16:14

    Ужасс !!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.